Αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε είναι κατασκευασμένη από συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα λήψης αποφάσεων, που αποτελούν την πανίσχυρη βιομηχανία του πολέμου (όπλα, πετρέλαια, τράπεζες, εργολάβοι).

Στόχος τους είναι οι πλουτοπαραγωγικοί και ενεργειακοί πόροι, ο έλεγχος της τροφής και των σπόρων, ο περιορισμός ελευθεριών και δικαιωμάτων, η υποδούλωση των μαζών μέσω του τρόμου και της φτώχειας. Δεν είναι ένα αόρατο χέρι, αλλά συγκεκριμένες πολυεθνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, γνωστοί και άγνωστοι στο ευρύ κοινό, που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και διαμορφώνουν τις πολιτικές κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον τους. Δεν είναι μια παγκόσμια συνωμοσία, αλλά μια παγκόσμια κυριαρχία και επιβολή από συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές ελίτ που δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 0.01 του πληθυσμού.

Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και ο αναπτυξιακός οικονομισμός είναι το εργαλείο τους για συσσώρευση πλούτου και για μαζική αποχαύνωση μέσω της διαφήμισης, της κατανάλωσης και των ειδήσεων του τρόμου. Ο πόλεμος είναι το μέσο για να επιβάλουν και να επεκτείνουν την κυριαρχία τους, όπως και οι γνωστές πλέον διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου TTIP/TPP/TiSA.

Όχι δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες και οι κυβερνήσεις που στήριζαν με όπλα και χρήματα όλα αυτά τα χρόνια το Σουνιτικό εξτρεμιστικό Ισλάμ για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντά και τους επεκτατικούς πολέμους στην μέση Ανατολή, είναι εξίσου ένοχες με τους φανατικούς που σκορπούν τυφλή βία και θάνατο. Ο πόλεμος της Δύσης γέννησε τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και τους φανατικούς εξτρεμιστές. Ότι σπείρατε με τις πολιτικές σας, θα θερίσετε.

Απ’ ότι όλα δείχνουν το δεύτερο χτύπημα στο Παρίσι έχει σαν στόχο την εξάπλωση του πολέμου στην Ανατολή και τη γενίκευση της επιτήρησης και του ελέγχου στη Δύση μέσα από την επιβολή της αστυνομοκρατίας και της στρατοκρατίας. Ας αναλογιστούμε ποιοι κερδίζουν απ όλη αυτή την ιστορία. Οι ακροδεξιοί φασίστες, τα υπερσυντηρητικά γεράκια με την πολεμική τους βιομηχανία και το φανατικό Ισλάμ τρίβουν τα χέρια τους. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ετοιμάζονται να κυριεύσουν το συλλογικό μας.

Ο πόνος στο Παρίσι είναι ίδιος με τον πόνο στο Κομπανί, στη Βηρυτό, στη Παλαιστίνη, και σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες (Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν, Κένυα) που ο δυτικός φανατισμός συναντά τον ανατολικό.

Δεδομένου πλέον ότι η 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήταν μια προκατασκευασμένη και προδιαγεγραμμένη επιχείρηση εκ των έσω με στόχο την επιβολή ακραίων πολιτικών και νέων επεκτατικών πολέμων, δεν μας εκπλήσσει που έπρεπε να κατασκευαστεί η 13η Νοεμβρίου 2015 για να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην αναδιανομή των γεωπολιτικών συμφερόντων. Ένα είναι το σίγουρο. Δεν είναι ένας πόλεμος πολιτισμών ή θρησκειών, αλλά ένας πόλεμος φανατικών του κέρδους και της οπισθοδρόμησης που πρέπει να τους σταματήσουμε πριν είναι πολύ αργά.

Η αφύπνιση και η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βήμα. Μετά προέχει η απαξίωση του παλιού και η δημιουργία ενός νέου μοντέλου αυτάρκους διαβίωσης, υπεύθυνης και αυτοδιαχειριζόμενης ευημερίας με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους λόγω των πολέμων και των εξτρεμιστών Ισλαμιστών είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε. Το σεβασμό μας σε όλες και όλους τους αλληλέγγυους που ξεπερνάνε τον εαυτό τους καθημερινά στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Κω και τα άλλα νησιά πρώτης υποδοχής.

Μποϊκοτάρουμε τη βιομηχανία του πολέμου με κάθε μέσο. Δεν θα τους χαρίσουμε το μέλλον μας.

Ηλιόσποροι, 15.11.2015