Στις 2-6 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στη Λειψία της Γερμανίας το 4ο διεθνές συνέδριο για την Αποανάπτυξη, την οικολογική βιωσιμότητα και την κοινωνική ισότητα (http://leipzig.degrowth.org/en/). Σε αυτό θα συμμετέχουν 2.500 ερευνητές και ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, για να παρουσιάσουν επιστημονικά άρθρα και τις εμπειρίες τους από την εφαρμογή διαφόρων αποαναπτυξιακών πρωτοβουλιών, καθώς και να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας που θα συνεδριάσουν με τη μέθοδο Group Assembly Process (GAP) για να καταλήξουν στα συμπεράσματα του συνεδρίου. 

Οι Ηλιόσποροι συμμετέχουμε με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Ένας άλλος κόσμος (Ηλιόσποροι, 2013)” και τη πραγματοποίηση συζήτησης για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 4-5 χρόνια. Επίσης θα παρουσιάσουμε ένα επιστημονικό άρθρο με θέμα “Πολιτική οικολογία και αποανάπτυξη”, θα συντονίσουμε μια ενότητα συζήτησης με θέμα “δημοκρατία, δικαιοσύνη και αποανάπτυξη” και θα συμμετέχουμε σε όσες περισσότερες θεματικές συζητήσεις μπορούμε. Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ: http://programme.leipzig.degrowth.org/en/degrowth2014/public/schedule 

Μετά τη λήξη του συνεδρίου θα συμμετέχουμε στο διεθνές σεμινάριο “Διανοητικές υποδομές και μετασχηματισμός για την αποανάπτυξη” (7-11 Σεπτεμβρίου) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+ GRUNDVIG “GROWL- Learning More, Growing Less”. 

Περισσότερες πληροφορίες μετά την επιστροφή μας. 

25.8.2014

Ηλιόσποροι