2ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
LEGALIZE SALONICA PROTESTIVAL 2011

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΔΡΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί “ναρκωτικών” ουσιών
 
Το 2ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Απρίλη  και την Κυριακή 1η Μάη, στο Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στον Δήμο Καλαμαριάς, σε μια συμβολική επανάκτηση του δημόσιου χώρου.
 
και τις δύο ημέρες από τις 17.00: έκθεση κανναβικών σκίτσων του Γ. Κωνσταντίνου canamo/ sin papeles, έκθεση κόμιξ από τον Σταύρακα και το Θείο Τραγίchai shop, food & flea market,  ενημερωτικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο, προβολές, συζήτηση, αθλοπαιδιές και δρώμενα, juggling show, κρουστά από τους Paranaue, visuals by Void Optical Art Laboratory, προβολές οικολογικού ντοκιμαντερ, μουσική από τους (με σειρά εμφάνισης):
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 
LIVE STAGE (από τις 17.00)
Skary Face, Return to Litany, Περσινά Ξινά Σταφύλια, Chupakavlas, Μάυρη Μαγιονέζα, Στάθης Δρογώσης και Δραμαμίνη, Fundracar, Soulfire, Au.Do., Dj Doc
 
SOUND STATION (από τις 20.00)
Ras Chiddy, Rasta Youth, Professor Skank, Booker, Ganja Rocks, Moca Juniors, Pony Licks
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ

FOREST
  SPIRIT  AREA (από τις 14.00)
Γλέντι με απαγορευμένα ρεμπέτικα
Ανοιχτή Συζήτηση/Συνέλευση για τις νέες εξελίξεις στο θέμα της νομοθεσίας
 
LIVE STAGE (από τις 17.00)
Παντελής Παυλίδης, Lemonostifel, Baildsa Band, Λουδίας, Music Oxygen, Blues Wire, Animanation, Aba Shanti I (Jam/ UK), Boblywood
 
SOUND STATION (από τις 20.00)
Fyah Fist, X-Equippo, Northical, 12ος πίθηκος, Anna Mystic & Stefanatty, The shooz, Oxya
 
all festival visual art: void optical art lab & global eye
deco by Sofia Skoulidi

supported by: ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ, ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ENCOD, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΝΕΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΑΚΟΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΟΧΗ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΖΕΝΙΘ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, RASTAVIBE, 1STEP FORWARD, RENT ROOMS THESSALONIKI, ONE LOVE REGGAE IDEAS, REGGAE.GR, TECH KILLA RECORDS, TRIFILO.GR WEB RADIO, GREEK CANNABIS SOCIETY, CANNABISHELLAS.COM, TZIVANA.GR, 420.GR, SEEDERS

Ευχαριστούμε τον Δήμο Καλαμαριάς για την παραχώρηση του χώρου

   
η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη…

 
 
Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στην Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών» ουσιών.
Η πραγματοποίηση του φεστιβάλ στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα είναι επίσης μια συμβολική δράση επανάκτησης του δημόσιου χώρου, μέσα από τη δημιουργία μιας προσωρινά αυτόνομης ζώνης, ενός φεστιβάλ για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, την αγάπη, την δημιουργικότητα και την ειρήνη σε ένα χώρο πρώην στρατοπέδου.
 
Τις δύο πρώτες βδομάδες του Μάη κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο (περισσότερες από 320 πόλεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή φέτος – http://cannabis.wikia.com/wiki/Global_Marijuana_March_2011_map) για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του χρήστη από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.
 
Καλούμε τον κόσμο που θα συμμετέχει στο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, να σεβαστεί το χώρο που θα μας φιλοξενήσει, συμβάλλοντας υπεύθυνα στην καθαριότητα και την περιφρούρηση του και ειδικά του παρακείμενου αρχαιολογικού χώρου. Παρακαλούμε επιλέξτε ήπιους τρόπους μετακίνησης (Μ.Μ.Μ., ποδήλατα, δίκυκλα) προκειμένου να περιορίσουμε την επιβάρυνση της περιοχής και να διευκολύνετε την πρόσβαση σας.
 
Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και όλους τους παρευρισκόμενους, όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, δεν υπάρχει αντίτιμο ή κερδοσκοπικά οφέλη…
 
Η αυτοργάνωση, η εθελούσια υπεύθυνη συμμετοχή, η απελευθέρωση του Δημόσιου Χώρου και η αντι-εμπορευματική λογική διαπνέουν την λειτουργία του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ. Αυτό το φεστιβάλ γίνεται ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις και ενάντια σε όλους τους εθισμούς. Τάσσεται ενάντια σε κάθε ναρκο-κουλτούρα, ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, ενάντια στην καταστολή των ελευθεριών και τη βία από όπου και αν προέρχεται, ενάντια στην ηρωίνη, την κοκαΐνη, την ύπνωση, την πολυτοξικότητα, την αλόγιστη, εγωπαθή και υπερβολική χρήση ουσιών κάθε λογής…
 
Είναι ενάντια σε κάθε κουλτούρα νάρκωσης, αποβλάκωσης, φρικαρίσματος, και στρουθοκαμηλισμού.
Σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζει τη χρήση καμίας νόμιμης ή παράνομης ουσίας. Αντίθετα γίνεται για να διεκδικήσουμε πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις αντί για την ποινικοποίηση των χρηστών. Για να πληροφορήσουμε τον νέο κόσμο αδογμάτιστα για την επικινδυνότητα των ουσιών που καταναλώνουν και να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση από αυτές με βάση την τοξικότητά τους.
 
Η Ελευθερία, ο Έρωτας, η Φιλία, η μουσική, τα ταξίδια, οι γιορτές, το βίωμα της συλλογικής χαράς, το όνειρο, η δημιουργικότητα, το άνοιγμα της συνείδησης δεν μπορούν να παραδοθούν ούτε στους δεσμοφύλακες, ούτε στους ψυχίατρους, ούτε στα χέρια της αστυνομίας, ούτε στα χέρια των πρεζέμπορων…
Είναι χρέος όλων μας η συνάντηση αυτή να είναι ένα μάθημα από όλους εμάς για όλους εμάς, μια εμπειρία που μας κάνει καλύτερους, μια συνάντηση ενδυνάμωσης και συνειδητοποίησης.
 
Τα φετινά Αντιαπαγορευτικά Φεστιβάλ (Βόλος: 29-30/4, Θεσσαλονίκη: 30/4-1/5, και Αθήνας: 6-7/5) γίνονται στο πλαίσιο της εκστρατείας “Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα Ναρκωτικά”
http://www.facebook.com/pages/Symmachia-Allaxte-Politik-gia-ta-Narkotika/209976831173?ref=ts την οποία στηρίζουν πλήθος πολιτών και φορέων. Η Συμμαχία έχει αποστείλει μία επιστολή- έκκληση στον πρωθυπουργό, https://iliosporoi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=264:2009-11-07-17-25-12&catid=52:2008-07-31-20-38-41&Itemid=71 στη βάση της οποίας μαζεύονται υπογραφές.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και η η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα της αποκλειστικής διάθεσης ποτών και αναψυκτικών (ώστε να βγουν τα έξοδα του φεστιβάλ)