Καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων, η FairCoop θέλοντας να βοηθήσει το λαό να σηκωθεί στα πόδια του με το να προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάξει μέρος των ψηφιακών λογαριασμών από “Ελληνικά Ευρώ” σε FairCoins.

Έτσι οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να διαφοροποιήσουν τις καταθέσεις τους έχοντας ένα μέρος σε ένα νόμισμα που δεν μπορεί να ελέγξει ΕΚΤ και που είναι σε αρμονία με την ηθική της κοινωνικής συνεργασίας απέναντι στο νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο που θέλει να επιβάλει η Τρόικα.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, η FairCoop ενεργοποίησε ένα Ελληνικό λογαριασμό μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν Faircoins.

*Επιλογή Α (FairSaving) *https://fair.coop/fairsaving-2/

1. Πηγαίνετε στο https://getfaircoin.net/en
2. Επιλέξτε “Get Faircoin with WIRE TRANSFER”
3. Επιλέξτε τη ποσότητα που θέλετε να ξοδέψετε σε Ευρώ για να αγοράσετε Faircoin
4. Κάντε κλικ στο κουμπί “GET FAIRCOIN NOW”
5. Συμπληρώστε τη φόρμα (email, όνομα και επιλέξτε “Fairsaving Service”)
6. Θα σας πάει σε μια σελίδα με τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνετε τη μεταφορά σε έναν ελληνικό λογαριασμό και να προχωρήσετε με την αγορά των FAIR.
7. Την ίδια στιγμή, θα λάβετε ένα μήνυμα στο λογαριασμό του email σας με τα δεδομένα για τη μεταφορά.
8. Μόλις η μεταφορά επεξεργαστεί με επιτυχία, θα λάβετε ένα email που θα σας δίνει τα νέα σας Faircoin που είναι στο Fairsaving λογαριασμό σας και τα αποταμιευμένα σας FAIR.

*Επιλογή Β (Κατεβάστε το δικό σας πορτοφόλι)*
1. Κατεβάστε το επίσημο πορτοφόλι http://fair-coin.org/#wallet για το λειτουργικό σύστημα σας.
2. Βρείτε τη διεύθυνση faircoin στην καρτέλα που ονομάζεται “receive coins” και εν τω μεταξύ χρειάζονται 30 λεπτά στο συγχρονισμό με το δίκτυο
3. Πηγαίνετε στο https://getfaircoin.net/en
4. Επιλέξτε την επιλογή “Get Faircoin with WIRE TRANSFER”.
5. Επιλέξτε την ποσότητα του ευρώ να δαπανήσει για αγορά Faircoin
6. Κάντε κλικ στο κουμπί “GET FAIRCOIN NOW”.
7. Συμπληρώστε τη φόρμα (email, όνομα, επώνυμο και διεύθυνση faircoin), στη συνέχεια επιβεβαιώστε την αγορά.
8. Θα σας πάει σε μια σελίδα με τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνετε τη μεταφορά σε έναν ελληνικό λογαριασμό και να προχωρήσετε με την αγορά των FAIR.
9. Την ίδια στιγμή, θα λάβετε ένα μήνυμα στο λογαριασμό του email σας με τα δεδομένα για τη μεταφορά.
10. Όταν η μεταφορά ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα λάβετε τα Faircoin και ένα email που θα επιβεβαιώνει την ενέργεια.

Επίσης, για να είστε σε επαφή με τη FairCoop στην Ελλάδα, μπορείτε να γίνετε μέλος της ομάδας μας στο Fairnetwork: https://fair.coop/groups/faircoop-community/extension-comission/fair-coop-greece/

Και αν μπορείτε να έρθετε στην Κρήτη αυτό το καλοκαίρι μπορεί να σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στο Καλοκαιρινό καμπ της FairCoop: https://fair.coop/el/faircoop-summer-camp-crete/

*Corralito (ισπανική προφορά: [koralito]) ήταν το ανεπίσημο όνομα για τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν στην  Αργεντινή στα τέλη του 2001 από τον Υπουργό Οικονομίας Ντομίνγκο Καβάλο, προκειμένου να σταματήσει το
BUNK RUN (μαζικές αναλήψεις), και το οποίο έμεινε σε πλήρη ισχύ για ένα χρόνο. Το corralito σχεδόν εντελώς πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και απαγόρευσε τις αποσύρσεις και μετακινήσεις χρημάτων σε λογαριασμούς είτε προς τις ΗΠΑ είτε προς ξένες χώρες.
Η ισπανική λέξη corralito είναι το υποκοριστικό μορφή του Corral, που σημαίνει “μαντρί, σταύλος ζώων. Το υποκοριστικό χρησιμοποιείται με την έννοια της “μικρής περίφραξης” και επίσης “παρκοκρέβατο ενός παιδιού”.
Αυτό το εκφραστικό όνομα παραπέμπει στους περιορισμούς που επιβάλλονται από το μέτρο.

https://fair.coop/breaking-bces-corralito-in-greece/