Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Αθήνας 2010
Το 6ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μάη, στη Παραλία Μοσχάτου, σε μια συμβολική επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

και τις δύο ημέρες από τις 6μμ, συζητήσεις, προβολές, ενημέρωση, δρώμενα, ακροβάτες και ζογκλέρ, εικαστικές εκθέσεις, εργαστήρια, παζάρι, μουσική από τους (με σειρά εμφάνισης)


παρασκευή 7 μάη

live stage

no way out, birthmark, θεοδωσία τσάτσου, mc yinka & urbanix,
professor skank, direct connection, vlastur

dance stage
andreas fuzzbox
[freeze mag], kredo [init], insom & oze [urban danja], kernelcoremode [creative space], funxion

σάββατο 8 μάη
live stage

animanation, dxm, skaribas, one drop fwd, fundracar,
63 high

hip hop stage
flowjob,
αναφλεξη & dj everlast, κανόνας & supreme of rns, tfs, antiπoina, 6aria, univers, klmt union (knn-odb), kykneio aσμα + αγρυπνος, spike 69, dagobah system, μυστικη συνταγη, ντεμοντε, afrocream, ψυχικα αποθεματα, technical flerts, βρωμικα κολπα, golden child

dj set: jeff-1, dj coyote vs circo inverso, urban joints, shitbrain, hosted by: monkey man

dance stage
dj war [
freeze mag], tigran [psyacoustics], emov live, crystal zero [void network], nikitas, iraklis mindphaser [natural high]
 

all festival visual art: void optical art lab, global eye, the light motiv visuals

supported by: ηλιόσποροι, κενό δίκτυο, ελευθεριακός σύνδεσμος απεξάρτησης, φίλοι του ανθρώπου, encod, νέοι πράσινοι, οικολόγοι πράσινοι,ακοα, ροζα, επιτροπή δικαιωμάτων συριζα, σύνδεσμος αντιρρησιών συνείδησης, greek cannabis society, rastavibe, 1 step forward, init, natural high family, sub & dub, seedism.com, softsecrets.nl, pyramidseeds.com, fullcolor.gr, reggae.gr, lazy dayz, tsirko mendes, radioneverland.gr

Με την υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου.

www.iliosporoi.net
www.myspace.com/iliosporoiwww.voidnetwork.blogspot.comwww.elefsyna.orgwww.ecogreens.grwww.neoiprasinoi.blogspot.comwww.seedism.com www.softsecrets.nl www.fullcolor.grwww.reggae.grwww.encod.org www.pyramidseeds.comwww.antirrisies.grwww.lazydayz.grwww.tsirkomentes.grwww.radioneverland.gr

www.legaliseprotestival.blogspot.com Η Αθήνα συμμετέχει στην Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών» ουσιών.
Η πραγματοποίηση του φεστιβάλ στη παραλία Μοσχάτου είναι επίσης μια συμβολική δράση επανάκτησης του δημόσιου χώρου, για να αντισταθούμε στην απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες και της ελεύθερης κατασκήνωσης. Με αυτή τη δράση απελευθέρωσης της παραλίας συμπαραστεκόμαστε στις προσπάθειες του Δήμου να επανακτήσει τον δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα της.

ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΑΣ!

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας: Συμμαχία “Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά”.
http://www.facebook.com/pages/Symmachia-Allaxte-Politik-gia-ta-Narkotika/209976831173


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί ναρκωτικών ουσιών

 
Το πρώτο Σάββατο του Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών» ουσιών.
 
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο (περισσότερες από 250 πόλεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή φέτος – http://cannabis.wikia.com/wiki/Global_Marijuana_March_2010
) για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του χρήστη από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.
 
Καλούμε τον κόσμο που θα συμμετέχει στο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, να σεβαστεί το χώρο που θα μας φιλοξενήσει, συμβάλλοντας υπεύθυνα στην καθαριότητα και την περιφρούρηση του χώρου.
Αυτό το φεστιβάλ γίνεται από όλους εμάς για όλους εμάς και μόνο με την συνειδητή συμμετοχή όλων.
Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και όλους τους παρευρισκόμενους, δεν υπάρχει αντίτιμο ή κερδοσκοπικά οφέλη…
Η αυτοργάνωση, η εθελούσια υπεύθυνη συμμετοχή, η απελευθέρωση του Δημόσιου Χώρου και η αντι-εμπορευματική λογική διαπνέουν την λειτουργία του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ.
Αυτό το φεστιβάλ γίνεται ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις και ενάντια σε όλους τους εθισμούς. Τάσσεται ενάντια σε κάθε ναρκο-κουλτούρα, ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, στην καταστολή των ελευθεριών, ενάντια στην ηρωίνη, την κοκαΐνη, την ύπνωση, την πολυτοξικότητα, την αλόγιστη, εγωπαθή και υπερβολική χρήση ουσιών κάθε λογής…
 
Είναι ενάντια σε κάθε κουλτούρα νάρκωσης, αποβλάκωσης, φρικαρίσματος, και στρουθοκαμηλισμού.

Σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζει τη χρήση καμίας νόμιμης ή παράνομης ουσίας. Αντίθετα γίνεται για να διεκδικήσουμε πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές για την μείωση της βλάβης απότις εξαρτήσεις αντί για την ποινικοποίηση των χρηστών. Για να πληροφορήσουμε τον νέο κόσμο αδογμάτιστα για την επικινδυνότητα των ουσιών που καταναλώνουν και να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση από αυτές με βάση την τοξικότητά τους.

Η Ελευθερία, ο Έρωτας, η Φιλία, η μουσική, τα ταξίδια, οι γιορτές, το βίωμα της συλλογικής χαράς, το όνειρο, η δημιουργικότητα, το άνοιγμα της συνείδησης δεν μπορούν να παραδοθούν ούτε στους δεσμοφύλακες, ούτε στους ψυχίατρους, ούτε στα χέρια της αστυνομίας, ούτε στα χέρια των πρεζέμπορων…

Είναι χρέος όλων μας η συνάντηση αυτή να είναι ένα μάθημα από όλους εμάς για όλους εμάς, μια εμπειρία που μας κάνει καλύτερους, μια συνάντηση ενδυνάμωσης και συνειδητοποίησης

Η Ελευθερία είναι δικαίωμα που πρέπει να το κατακτήσεις, με υπεύθυνους και συνεπείς αγώνες

Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2010
Την Κυριακή 25 Απριλίου, στο στρατόπεδο Κόδρα στη Καλαμαριά, διεκδικούμε γιορτάζοντας δικαιότερες και αποτελεσματικότερες πολιτικές στο ζήτημα των ουσιών. Από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το βράδυ:

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σκηνή 1
17.00 – 18.00 CHUPAKAVLAS
18.15 – 19.30 SKARIBAS
19.30 – 20.45 SALMAGUΝDI & The hodgepodge
20.45 – 22.00 ANIMANATION
22.00 – 23.15 SOULFIRE
23.15 – 00.30 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ – ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ
00.30 – 02.00 63 HIGH

Σκηνή 2
15.00 – 16.30 Zoltan Tribe Soundsystem
16.30 – 18.00 Stefanatty & Rastayouth

18.00 – 20.00 Συζήτηση με ομιλητές:
· Γιώργος Στάμκος, συγγραφέας, εκδότης περιοδικού “Ζένίθ”, “Ένα σύντομο ιστορικό της απαγόρευσης στην Ελλάδα”
· Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας, “…ξεπίτηδες για να φανεί πως ίσια λογιούνται η λευτεριά με τα χασίσια…”, με αφορμή μια στροφή του Βάρναλη.
· Θοδωρής Ρεβενάκης, ψυχολόγος, πρώην επιστημονικός υπεύθυνος Θεραπευτικής Κοινότητας Καρτερών (Ψ.Ν.Θ.) “Εξάρτηση-Απεξάρτηση και Συνωμοσία της Σιωπής”
· Ελεάννα Ιωαννίδου, δικηγόρος- Νομική Ομάδα Συμμαχίας “Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά”, “Οι προτάσεις της Συμμαχίας για την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για τις απαγορευμένες ουσίες”
Συντονίζει ο Γιώργος Στάμκος. Στην συζήτηση έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν βουλευτές και πολιτικά κόμματα.

20.30 – 23.00 Ρεμπέτικη Κομπανία
00.00 – 02.00 PONY LICKS

Σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας της δεύτερης σκηνής θα υπάρχουν θεατρικά δρώμενα από την καλλιτεχνική ομάδα Ouga Klara.

Juggling Show από την ομάδα Tsirko Mendes, Έκθεση Κόμιξ από το Θείο Τραγί, Έκθεση Κόμιξ Σταύρακας, Food Market από την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης με βιολογικές πίτες, BBQ και λιχουδιές. Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα συλλογικοτήτων και φορέων, αγορά χειροτεχνημάτων και βιολογικών προϊόντων

Supported by:
Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, ENCOD, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Οικολόγοι Πράσινοι, Νέοι Πράσινοι, Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης, Κενό Δίκτυο,

Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, Rastavibe, 1 Step Forward, Tsirko Μendes, Reggae.gr, Ouga Klara, Zoltan Tribe, Pony Licks Records, Wax Records, seedism.com

Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας: Συμμαχία “Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά”.

http://www.facebook.com/pages/Symmachia-Allaxte-Politik-gia-ta-Narkotika/209976831173

www.iliosporoi.net  – www.myspace.com/iliosporoi  - www.voidnetwork.blogspot.com  – www.elefsyna.org  – www.ecogreens.gr  - www.neoiprasinoi.blogspot.com  - www.ecology-salonika.orgwww.reggae.gr  - www.ethelontiki.grwww.tsirkomentes.gr  - www.ougaklara.gr  - www.seedism.com  - www.softsecrets.nlwww.encod.org  
 
Μία μεγάλη γιορτή- Μιά δυνατή φωνή! (απολογισμός)
Είμασταν όλοι εκεί. Άνθρωποι χαμογελαστοί από όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, ενωμένοι σε έναν σκοπό, σε μιά πρωτοφανή γιορτή – διαμαρτυρία.
Πάνω από 6.000 άνθρωποι ενώθηκαν σε μία έκρηξη χαράς και δημιουργικής συνέυρεσης. Τους ευχαριστούμε όλους!
Ευχαριστούμε όσους δούλεψαν για αυτή τη γιορτή, τους εθελοντές, τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους της ΠΟΔΚ, τους ομιλητές, τους πολιτικούς εκπροσώπους και βέβαια όλους αυτούς που δεν φοβήθηκαν κι ήταν εκεί, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, με ευθύνη κι ελευθερία!
Ήταν μία από εκείνες τις Κυριακές που θα ήθελες να μην τελειώσει ποτέ. Μία αξέχαστη μουσική γιορτή με σπουδαίους καλλιτέχνες, μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με εξαιρετικούς ομιλητές, μία συνάντηση όλων των “φυλών” σε μία υπέροχη τοποθεσία, που πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες όλης της Θεσσαλονίκης.
Η πόλη μας ενώθηκε με εκατοντάδες άλλες πόλεις του κόσμου που αυτές τις μέρες διεκδικούν δικαιότερες και αποτελεσματικότερες πολιτικές για τις ουσίες. Η φωνή μας ακούστηκε δυνατά, όσο κι αν τα media, αποσιώπησαν ένα από τα μαζικότερα γεγονότα της πόλης.
Συνεχίζουμε έτσι στις 7 και 8 Μάη στην Αθήνα (παραλία Μοσχάτου) και θα συνεχίζουμε μέχρι να κατακτήσουμε τα αυτονόητα!

Ηλιόσποροι

 

Τα φετινά Αντιαπαγορευτικά Φεστιβάλ (Θεσσαλονίκης -25 Απρίλη- και Αθήνας -7, 8 Μάη-) γίνονται στο πλαίσιο της εκστρατείας “Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα Ναρκωτικά”
http://www.facebook.com/pages/Symmachia-Allaxte-Politik-gia-ta-Narkotika/209976831173?ref=ts
την οποία στηρίζουν πλήθος προσωπικοτήτων από τον επιστημονικό, καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο της χώρας, αλλά και χιλιάδες άλλοι πολίτες.
Η Συμμαχία έχει αποστείλει μία επιστολή- έκκληση στον πρωθυπουργό,
https://iliosporoi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=264:2009-11-07-17-25-12&catid=52:2008-07-31-20-38-41&Itemid=71
ενώ εκπρόσωποί της (Γ. Παρασκευόπουλος και Γ. Οικονομόπουλος) συναντήθηκαν ήδη με τον Γ.Γ. Δικαιοσύνης, το Νοέμβριο.
Τον Φεβρουάριο διοργανώσαμε δημόσια ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο, υπό την αιγίδα της ομάδας των Πράσινων, σε συνδιοργάνωση με την Encod (www.encod.org) και με την συμμετοχή ευρωβουλευτών από άλλες πολιτικές ομάδες και εκπροσώπων 40 κοινωνικών φορέων από 15 χώρες.
http://oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=247:2010-02-23-14-30-00&catid=11:press-releases&Itemid=23
Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε η, υπό την αιγίδα της Ε.Ε., έκθεση Reuter – Trautmann για το παγκόσμιο εμπόριο απαγορευμένων ουσιών 1998-2007
http://ec.europa.eu/justice_home/doc_centre/drugs/studies/doc/report_short_10_03_09_en.pdf

Διαβάστε εδώ τα κύρια σημεία της δημόσιας διαβούλευσης στο Ευρωκοινοβούλιο.
εδώ: www.elefsyna.org και εδώ http://oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=247%3A2010-02-23-14-30-00&catid=11%3Apress-releases&Itemid=23&limitstart=1

Τα συμπεράσματα της δημόσιας ακρόασης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, στις 29 Μαρτίου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=146784
http://www.zoomnews.gr/?p=18854
http://oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=293:–l—–r&catid=11:press-releases&Itemid=23
http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/news-voices/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82