Δεν ξεχνάμε κανένα από τα δεκάδες “μεμονωμένα περιστατικά” αστυνομικής βίας και δεν ανεχόμαστε άλλη δολοφονία από το κράτος

Η κρατική καταστολή δολοφονεί μικρά παιδιά και μετανάστες ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης ασφάλειας

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15 χρονου Αλέξη Γεωργόπουλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι 

Η απολογία δίχως μεταμέλεια του Χρυσαυγήτη Αστυνομικού και του δικηγόρου του Α. Κούγια, καθώς και η προσπάθειά τους να σπιλώσουν την μνήμη του νεκρού παιδιού είναι το λάδι στη φωτιά 

Η κατάχρηση βίας και (ληγμένων) χημικών από την ΕΛΑΣ για την διάσπαση των διαδηλώσεων οργής, καθώς και η συνεργασία της με τους παρακρατικούς της Χρυσής Αυγής με στόχο την σπίλωση του Νεανικού Κινήματος και τον εκφοβισμό του κόσμου, εξοργίζει ακόμα περισσότερο

Το αυθόρμητο νεανικό κίνημα που ξεπήδησε μέσα από τις φλόγες μας δίνει ελπίδα, γιατί πίσω από τις κουκούλες δεν είναι κάποιοι “γνωστοί άγνωστοι” αλλά χιλιάδες εξοργισμένοι νεολαίοι από όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλες τις φυλές και όλα τα χρώματα. Τα ΜΜΕ εστιάζουν εσκεμμένα σε υλικές ζημιές, δεν εστιάζουν όμως το ίδιο στο ότι δεν είναι αδικαιολόγητο το ξέσπασμα της νεολαίας (ακόμα και το βίαιο) καθώς τα αίτιά του έχουν τις ρίζες τους την οικονομική κρίση, την εργασιακή επισφάλεια, το αναχρονιστικό εκπαιδευτικό σύστημα και την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

Δεν ξεχνάμε όμως ότι η βία φέρνει μόνο βία. Ας ανατρέψουμε την κατάσταση με την ειρηνική μαζικότητά μας, την αυτοοργάνωση και την αμεσοδημοκρατικότητά μας. Με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας.

Όλοι στις πορείες και τις καθιστικές ή μη διαμαρτυρίες, στις παρεμβάσεις στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και σε άλλους κοινωνικούς χώρους, τις συνελεύσεις και τις καταλήψεις, γιατί η ανυπακοή είναι αρετή και υποχρέωση όλων μας.

Ας μετουσιώσουμε τη διαμαρτυρία και την οργή σε δημιουργία μιας άλλης ελεύθερης κοινωνίας που οραματιζόμαστε μέσα από συλλογικές δράσεις και αυτενέργειες. Να δημιουργήσομε προσωρινά αυτόνομες, ειρηνικές και δημιουργικές ζώνες και να δείξουμε ότι ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΥΦΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΩΝ
ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ

  • Να μην συγκαλυφτεί για μια ακόμη φορά το στυγερό έγκλημα με θύτη αστυνομικό και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν θα ανεχτούμε άλλη ατιμωρησία και “ζαρντινιέρα”
  • Να ερευνηθούν και να τιμωρηθούν όλα τα κρούσματα ανεξέλεγκτης βίας από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια προσαγωγών από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών
  • Να καταργηθεί το ανεκπαίδευτο και επικίνδυνο σώμα των κομματικά διορισμένων Ειδικών Φρουρών
  • Αφοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ.
  • Σεβασμό από τα σώματα ασφαλείας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ
  • Ετήσιο ψυχολογικό έλεγχο όσων φέρουν όπλο στα σώματα ασφαλείας
  • Απαγόρευση των χημικών όπλων που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. (στα τελευταία γεγονότα χρησιμοποιήθηκαν 5.000 φιάλες καρκινογόνων χημικών πάνω σε παιδιά και νέους), τα οποία απαγορεύονται σε καιρό πολέμου αλλά επιτρέπονται σε περίοδο ειρήνης
  • Άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων που έχει αναπτυχθεί η Αστυνομοκρατία λες και έχουμε Χούντα
  • Εκδημοκρατισμός της ΕΛ.ΑΣ., κοινωνική εκπαίδευση των αστυνομικών οργάνων, καταπολέμηση της ρατσιστικής, εθνικιστικής και νταϊλίδικης νοοτροπίας και της συνεργασίας της Αστυνομίας με το παρακράτος και την ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή

ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ


Mερικά μόνο από τα σοβαρότερα περιστατικά δολοφονιών από την Αστυνομία που έγιναν την τελευταία 12ετία (για την αντιγραφή
athens.indymedia)

20/1/96, σε “σκούπα” στη Σκάλα Ωρωπού, ο αστυνόμος Διονύσης Καρακαϊδός σκοτώνει Αλβανό μετανάστη.
6/4/96, ο 25χρονος Αποστόλης Κεραμιδάς δολοφονείται από τον αστυνόμο Σάββα Αγαπίου στη Νίκαια.
14/6/96 Ο αγροφύλακας Αθανάσιος Μάτος δολοφονεί τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι, για δύο καρπούζια.
5/6/96, ο αστυφύλακας Ηρακλής Νικολακόπουλος σκοτώνει τον Γιώργο Φραγκογιάννη.
23/6/96, Ο Αναρχικός Χριστόφορος Μαρίνος, δολοφονείται από τις ειδικές δυνάμεις στην καμπίνα 53 του πλοίου “Πήγασος”
10/11/96, ο αστυνόμος της τροχαίας Δημ. Τρίμης σε μπλόκο έξω από τη Λειβαδιά σκοτώνει τον τσιγγάνο μικροπωλητή Τάσο Μουράτη που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.
8/2/97, ο 19χρονος Εριόν χάνει τη ζωή του όταν «εξοστρακίστηκε» η σφαίρα από το όπλο του Μιλτιάδη Ανδρεόπουλου, των μεταβατικών αποσπασμάτων της αστυνομίας.
15/4/97, ο αστυνόμος Στέργιος Ταγάρας δολοφονεί δύο Αλβανούς στην Καστοριά.
25/5/97, ο 28χρονος Φίλιππος Παπαδόπουλος «γαζώνεται» κυριολεκτικά από τις σφαίρες των λιμενοφυλάκων που τον καταδιώκουν γιατί πήρε για βόλτα ένα εγκαταλελειμμένο σκάφος.
3/8/97, ο 26χρονος Ηλίας Μέξης δολοφονείται από τον αστυνόμο Τσαγκράκο, γιατί οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο στη Νίκαια.
18/3/98, ο 29χρονος αγρότης Ιωάννης Κεχαιτης δολοφονείται στην Καστοριά «κατά λάθος» από μεθοριακή περίπολο της ΕΛΑΣ.
2/4/98, νεκρός από σφαίρες αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος τσιγγάνος Άγγελος Τζελάλ.
27/5/98, ο 30χρονος Ευστράτιος Κυρέλης δολοφονείται στην Ξάνθη, από αστυνομική περίπολο.
5/6/98, ο 28χρονος Μπόκαρι Μπάχο πέφτει νεκρός από «τα εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.
Οκτώβριος ’98, πεθαίνει στα κρατητήρια του Μελιγαλά ο Πολωνός Σμπόμπεκ Μιέσιτς, καθώς η αστυνομία παρά τη ρητή εντολή της γιατρού αρνήθηκε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.
23/10/98 ο 17χρονος Σέρβος μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς πυροβολείται στην καρδιά από τον αστυνόμο Βαντούλη γιατί θεωρήθηκε “ύποπτος για κλοπή”.
27//1/99, ο αστυνόμος Κ. Ταολτσίδης δολοφονεί τον 23χρονο Γ. Μιγκίπη στη Θεσσαλονίκη.
13/3/99, στην Κοζάνη ο αστυφύλακας Αθανάσιος Καναβάς σκοτώνει τον Αλβανό Αρμπέν Βεζί.
16/7/99, ο Αλβανός Αρμπέν Σούφα δολοφονείται από την αστυνομία στη Φλώρινα.
16/1/00 Ο 24χρονος τσιγγάνος Θ. Βασιλόπουλος δολοφονείται από αστυνομικό στον Ασπρόπυργο.
19/1/00, ο 20χρονος Ρουμάνος Βασίλιε Ιόν δολοφονείται από αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης.
22/2/00, ο Ρουμάνος Νικολάι Γκορέα δολοφονείται από αστυνομικό στην Πετρούπολη.
25/3/00, ο 17χρονος Νίκος Λεωνίδης, πρόσφυγας από τη τον ασφαλίτη Ατματζίδη στη Θεσσαλονίκη.
20/2/01, ο 23χρονος Μιχ. Κιβωτός πεθαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού, έπασχε από καρδιά και μεσογειακή αναιμία αλλά οι εκκλήσεις του για μεταφορά σε νοσοκομείο αγνοήθηκαν.
24/10/01, ο αστυνομικός Γ. Τυλιανάκης δολοφονεί στο Ζεφύρι τον 21χρονο τσιγγάνο Μαρίνο Χριστόπουλο.
21/11/01, ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος δολοφονεί στην πλατεία Αμερικής τον 20χρονο Σέντακ Σελνίκου μετανάστη από την Αλβανία.
1/12/01, Συνοριοφύλακες πυροβολούν εναντίον δύο νεαρών Αλβανών σε παραμεθόριο χωριό της Θεσπρωτίας, ο ένας πέφτει νεκρός.
23/9/03 ο 18χρονος Αλβανός Βούλνετ Μπίτιτσι τραυματίζεται θανάσιμα από Έλληνα συνοροφύλακα όταν προσπάθησε να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα και τράπηκε σε φυγή.
7/5/03 “Μυστηριώδης” θάνατος του 25χρονου Αριστείδη Νεοφώτιστου στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Το παιδί πήγε για εξακρίβωση και βγήκε σακατεμένο και νεκρό.
24/9/03 Συνοριοφύλακες που καταδίωκαν μετανάστες που είχαν περάσει τα σύνορα στην Ιεραπηγή Καστοριάς, πυροβολούν και σκοτώνουν 18χρονο Αλβανό.
9/12/03 Νεκρός από σφαίρες ειδικών φρουρών, ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης. επειδή το αυτοκίνητο οπού επέβαινε δεν σταμάτησε σε μπλόκο των (Τ.Α.Ε) στην περιοχή Ανωγείων Ρεθύμνου.
13/1/04 O 42χρονος Μοχάμετ Χαμούτ πεθαίνει από “παθολογικά αίτια” ενώ κρατούνταν από την Αστυνομία Ρεθύμνου, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης και ξυλοδαρμού σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.
13/3/04 πέθανε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Βύρωνα όπου εκρατείτο για να απελαθεί o τριανταεξάχρονος Πολωνός Γιαντέους Κότσεβα.
21/12/04 Σε φρικτά βασανιστήρια (ξεγύμνωμα, φάλαγγα, εικονικές εκτελέσεις και άγριο ξύλο) υπέβαλε τουλάχιστον 40 Αφγανούς μετανάστες ομάδα αστυνομικών και ειδικών φρουρών – περίπου 15 – του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα.
17/11/2006 . ο κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου ξυλοκοπείται ανηλεώς από 8 αστυνομικούς με πολιτικά άνευ αιτίας. Η αστυνομία αναφέρει ότι «έπεσε και χτύπησε σε ζαρντινιέρα». Για κακή τους τύχη η κάμερα της τιβι έχει καταγράψει όλο το περιστατικό.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
16/11/1980 Νεκροί οι Σταματίνα Κανελλοπούλου και Ιάκωβος Κουμής από ξυλοδαρμό των ΜΑΤ κατά την διάρκεια της πορείας του πολυτεχνείου
17/11/1985. Νεκρός από πισώπλατο πυροβολισμό ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας αθωώθηκε για « δολοφονία μεν αλλά εν βρασμώ ψυχής δε»

Όλοι οι θύτες κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ