Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κρίση και ο ρατσισμός είναι με αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, συνεργασία, συνύπαρξη και συλλογικές απαντήσεις. Όλοι για όλους και όχι ο καθένας για τη πάρτη του. 

Για την κρίση, τη φτώχια και την ανεργία δεν φταίνε οι μετανάστες, αλλά οι οικονομικές ελίτ και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που γέννησε και θρέφει το παρακράτος και εγκληματικές φασιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή.

Μαθαίνουμε από τα λάθη της ιστορίας και δεν αυτοεκπληρώνουμε καμιά προφητεία επαναλαμβάνοντάς τα.

Οι δολοφόνοι ναζί της Χρυσής Αυγής πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, όπως και το οργανωμένο έγκλημα του πολιτικού κατεστημένου. Πρέπει να ξεριζωθούν άμεσα όλοι οι εθνικιστικοί- φασιστικοί- χουντικοί θύλακες στα σώματα ασφαλείας και να ανακληθούν οι άδειες οπλοφορίας των μελών της Χρυσής Αυγής.

Καμία ανοχή στις ακροδεξιές νεοφασιστικές πρακτικές της κυβέρνησης που έχει γίνει το μακρύ συστημικό χέρι της Χρυσής Αυγής μετά και το πρόσφατο πογκρόμ εναντίων των καταλήψεων. Καμία ανοχή στους ρατσιστές δολοφόνους που σπέρνουν το τρόμο κάθε μέρα σε απροστάτευτους μετανάστες ενώ κάνουν πλάτες στα πολιτικά- οικονομικά κατεστημένα.

 

Στηρίζουμε και καλούμε σε καθολική συμμετοχή στις Αντιφασιστικές εκδηλώσεις του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου “Αθήνα, πόλη αντιφασιστική” για να ανακαταλάβουμε και να ξεβρομίσουμε τις πόλεις μας από τα βοθρολύματα του φασισμού- ρατσισμού.

Καλούμε στην ανάπτυξη αντιφασιστικών ομάδων περιφρούρησης σε όλες τις γειτονιές με τη συμμετοχή ντόπιων και μεταναστών, στην επανάκτηση εγκαταλειμμένων κτηρίων για τη στέγαση πολυπολιτισμικών κοινωνικών κέντρων και την ανάπτυξη αντιδομών κοινωνικής αλληλεγγύης για γηγενείς και μετανάστες.

Ηλιόσποροι, 18.1.2013