Αναστασία της Σιβηρίας (πρώτο βιβλίο), του Βλάντιμιρ Μεγκρέ (pdf, 18MB)

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς “οι Κέδροι που κουδουνίζουν” αναφέρεται ο συγγραφέας Βλαντιμίρ Μεγκρέ στην ιστορία του εμπορικού ταξιδιού του -ως επιχειρηματίας ακόμη τότε- στο παρθένο δάσος (τάιγκα) της Σιβηρίας, όπου έγινε μάρτυρας απίστευτων φαινομένων που συνδεόταν με τους κέδρους που κουδουνίζουν. Πέρασε τρεις μέρες με μία γυναίκα που ονομάζεται Αναστασία και είναι αυτή που μοιράστηκε μαζί του τη μοναδική της άποψη σε θέματα όπως την κηπουρική, την ανατροφή των παιδιών, τις θεραπείες, τη Φύση, τη σεξουαλικότητα, τη θρησκεία και πολλά ακόμη. Οι εμπειρίες μέσα στην άγρια φύση άλλαξαν τον Βλαντιμίρ τόσο βαθιά που εγκατέλειψε τα εμπορικά του σχέδια και άφραγκος πήγε στη Μόσχα για να εκπληρώσει την παράκληση της Αναστασίας να γράψει ένα βιβλίο για τις πνευματικές βαθιές γνώσεις που με τόση γενναιοδωρία μοιράστηκε μαζί του.

Ήταν το 1994 όταν ένας γέροντας είπε στον επιχειρηματία Μεγκρέ για τους κέδρους που κουδουνίζουν, τα ιερά δέντρα που θεραπεύουν παθήσεις του σώματος και ανεβάζουν το ανθρώπινο πνεύμα. Ο Μεγκρέ έκανε τότε μια μεγάλη έρευνα και ανακάλυψε ξανα την εκπληκτική λαϊκή φαρμακευτική, διατροφική κι εμπορική αξία του παρθένου ελαίου που βγάζουν τα καρύδια του σηβιριανού κέδρου, όμως είχε χαθεί η γνώση για την τεχνική παραγωγής του.

Αποφασισμένος να ανακαλύψει το μυστικό και να αρχίσει την παραγωγή ελαίου ανώτερης ποιότητας, ξεκίνησε για δεύτερη φορά ένα ταξίδι προς την τάιγκα, για να δει από κοντά και το δέντρο που του περιέγραψε ο γέροντας. Η συνάντηση του όμως με την εγγονή του γέροντα, την Αναστασία, τον άλλαξε τόσο πολύ που εγκατέλειψε τα εμπορικά του σχέδια προκειμένου να γράψει το βιβλίο που υποσχέθηκε στην Αναστασία.

Η ίδια η Αναστασία του αποκάλυψε πως οι λέξεις θα είναι έτσι επιλεγμένες που θα ξυπνούν παλιές και ξεχασμένες μνήμες στους αναγνώστες, οδηγώντας τους σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία αφύπνισης… Ο ίδιος ο συγγραφέας, επιχειρηματίας ακόμη τότε, δεν είχε ιδέα για το πως θα μπορούσε να γράψει βιβλία και μάλιστα τέτοια που να επηρεάσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, κι όμως η Αναστασία τον διαβεβαίωνε πως τα βιβλία αυτά θα τον κάνουν διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο και το μήνυμα τους θα εμπνεύσει εκατοντάδες ανθρώπους…

Πολλοί δημοσιογράφοι μιλούν για μια “οικολογική επανάσταση” που ξυπνά μέσω αυτών των βιβλίων, η οποία μεταδίδεται από τη Ρωσία προς κάθε γωνιά του πλανήτη και ζωγραφίζει ένα υπέροχο όραμα για την μελλοντική πορεία του κόσμου μας.

Στο κάθε ένα από τα βιβλία της σειράς, που διαβάζονται σαν εκπληκτικά μυθιστορήματα,  παρουσιάζονται ενοράσεις απίστευτου βάθους και παρουσιάζουν ένα απίστευτα όμορφο αλλά και πρακτικό όραμα επανασύνδεσης της Ανθρωπότητας με τη Φύση, ενώ παράλληλα μας θυμίζουν το απεριόριστο δυναμικό δημιουργίας που κρύβει ο κάθε ένας μας μέσα του. Μας βοηθούν αφ΄ενός να κατανοήσουμε τους Εαυτούς μας, αλλά παράλληλα μας δείχνουν και το δρόμο που οδηγεί στη θεραπεία της Γης- και κατά προέκταση της ανθρωπότητας.