{dmotion}xf77k1{/dmotion}

Στις 21 Σεπτεμεβρίου 2010, για πρώτη φορά στην ιστορία, η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για Πρόσφυγες, περιέγραψε τη μεταχείριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των προσφύγων σε αυτήν ως μια «ανθρωπιστική κρίση».

Εστιάζοντας με έμφαση στην Αθήνα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. «Στο πλαίσιο αυτό, η Ύπατη Αρμοστεία υπογραμμίζει τη σημασία παρεμβάσεων που καταπολεμούν φαινόμενα αποκλεισμού, προωθούν μέτρα κοινωνικής πολιτικής και συμπεριλαμβάνουν εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενώ είναι πρόθυμη να στηρίξει τέτοιου είδους προσπάθειες», κατέληξε.

Το ρεπορτάζ που μπορείτε να παρακολουθήσετε προβλήθηκε πρόσφατα από τη νορβηγική τηλεόραση και αφορά στην έκταση αυτής ακριβώς της ανθρωπιστικής κρίσης. Μια σκληρή καταγραφή της εξαθλίωσης, του ρατσισμού, της βίας και του θανάτου που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες με την είσοδό τους στη χώρα μας.

Η μετάφραση και ο υποτιτλισμός έγιναν από την Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων Clandestina. Ευχαριστούμε τους αναγνώστες Δημήτρη Ασπιώτη, jaku και lostrenik για την προώθηση πληροφοριών για το βίντεο, στην κοινότητα του Tvxs.

TVXS