Οι Ηλιόσποροι και το Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνα (Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους) με πολύ μεγάλη χαρά φιλοξενούν τον μοναδικό Manitonquat σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης και παρουσίαση του βιβλίου “Αλλάζοντας τον κόσμο“, την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 20.00. 

Ο Manitonquat είναι ένας ηλικιωμένος (84 ετών) αφηγητής ιστοριών, θρυλική μορφή στο χώρο των οικοκοινοτήτων. Είναι ένας από τους ιδρυτές των Rainbow Gatherings, εμπνευστής του τρόπου του κύκλου (circle way), της ανοιχτής μεθόδου διαλόγου και λήψης αποφάσεων που εφαρμόζεται στα Rainbow Gatherings με τη χρήση του talking stick. Τα τελευταία 35 χρόνια έχει αφιερωθεί στην εφαρμογή της μεθόδου σε δεκάδες οικοκοινότητες σε όλο το κόσμο, παραδίδοντας σεμινάρια και διαλέξεις για τη δημιουργία ενός άλλου κόσμου, αλλά και σε θεραπευτικές συνεδρίες σε σωφρονιστικά καταστήματα στις ΗΠΑ. 

Ο Manitonquat, γνωστός επίσης ως Θεραπευτική Ιστορία (γεννημένος στις 17 Ιουλίου 1929), είναι ένας αφηγητής ιστοριών, φύλακας της ιθαγενικής γνώσης της φυλής Wampanoag της Μασαχουσέτης και θεραπευτής τελετουργικής ιατρικής του Band Assonet. Πρώην συντάκτης και ποιητής για το διεθνές περιοδικό “Akwesasne Notes” και συγγραφέας έντεκα βιβλίων, υπήρξε ενεργό μέλος της Ινδιάνικης Πνευματικής Κίνησης Ενότητας της Βορείου Αμερικής και συνιδρυτής του Συμβουλίου Ιθαγενικής Θεραπείας. Ο Manitonquat είναι μέλος της Ένωσης Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας και δάσκαλος παροχής συμβουλών επαναξιολόγησης. Έχει συμμετάσχει στα πρώτα και σε πολλά από τότε Rainbow Gatherings. Έδωσε επίσης την εναρκτήρια ομιλία στη τελετή των Ηνωμένων Εθνών για τη 50η επέτειο του θανάτου του Μαχάτμα Γκάντι. 

Δυο λόγια για το βιβλίο.

Το “Αλλάζοντας τον κόσμο” του Manitonquat, είναι για όσους ονερεύονται και κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι ένα αισιόδοξο όραμα για μια άλλη κοινωνία εδώ και τώρα. Μια ουτοπία σήμερα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα αύριο με τη δική σου συμμετοχή στις δημιουργικές αντιστάσεις.

Κατέβασε το βιβλίο εδώ – Αλλάζοντας τον Κόσμο του Manitonquat (εκδόσεις Ηλιόσποροι 2012), PDF 980 KB (άνοιξε τον σύνδεσμο και πάτα το download button στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας). 

Έκδοση, μετάφραση και επιμέλεια στα ελληνικά Ηλιόσποροι (δίκτυο για την κοινωνική και πολιτική οικολογία). Εκδόσεις Ηλιόσποροι, 2012 (άδεια κοινής χρήσης creative commons, επιτρέπεται η μη-εμπορική αναπαραγωγή με αναφορά στο δημιουργό και τις εκδόσεις). Για ελεύθερη διαδικτυακή διακίνηση και ανατύπωση.