Με αφορμή την παγκόσμια πορεία για την αποποινικοποίηση της κάνναβης διοργανώνεται και στο Βόλο ένα φεστιβάλ ενάντια στις απαγορεύσεις, για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την ιδιοκαλλιέργεια!

 

Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Απριλίου, στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως.

Με μουσικές, προβολές, κουβέντες, θέατρο, κ.α.
Κάποια αυτοφυή φυτά και βότανα τα βάφτισαν «ναρκωτικά» και απαγορεύουν μέχρι σήμερα την καλλιέργεια και τη χρήση τους. Αύριο είναι ικανοί να μας απαγορεύσουν την καλλιέργεια ντομάτας και το μάζεμα βοτάνων από την εξοχή.

Την Παρασκευή 29/4 -και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δράσης στις Βρυξέλλες, 17-18 Απρίλη 2011– κουβεντιάζουμε στις 18.00 για το δικαίωμα να παραμείνει η παραγωγή σπόρων στα χέρια των μικρών αγροτών και καλλιεργητών, ενάντια στα λόμπι της αγροβιομηχανίας και των επιδιώξεών τους για επιβολή πατέντων στους σπόρους.

Aπό τις 20.00 (ακριβώς) ξεκινούν οι συναυλίες & τα dj sets με τους:
Who cares blues band, Buffer (post-rock), Drain the stain (alternative), Lady evil (new wave, ελληνικό punk, electro), Περσινά Ξινά Σταφύλια (dirty ska-punk), Μrs. hcn (roots reggae soundz), Fundracar (reggae, dub, funky), Professor Skank (dub), Monkey man cdjreeko (dub, hip-hop), Sissy stardust (ambient dub-dubstep)
και άλλους…
παράλληλα θα γίνονται Visual Art projections από
Void Optical Art Laboratory (Gr. & U.K.)

Το Σάββατο 30/4 κουβεντιάζουμε στις 18.00 με τον γιατρό Γιώργη Οικονομόπουλο από τον ελευθεριακό σύνδεσμο απεξάρτησης με θέμα:
“το χόρτο που δεν σκοτώνει – η κάνναβη- και το κουτόχορτο που σκοτώνει – η απαγόρευση”

συνεχίζουμε στις 20.00 με το θεατρικό:
ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ” του Ζαν Ζενέ από το +Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών “Δυο Ερωτευμένα Κορίτσια που συνωμοτούν να σκοτώσουν τα Αφεντικά τους”
σκηνοθεσία / προσαρμογή κειμένου: Τάσος Σαγρής, ηθοποιοί : Σίσσυ Δουτσίου, Εύη Μαρκέτου, Στέβη Φόρτωμα
multimedia : Void Optical Laboratory, Venus Melena, Global Eye, μουσική : Pan Sonic, Ab Ovo, Ellen Allien, Tom Waits,
The Velvet Underground, Εrik Satie, Τhe Manson Family, Είσοδος Ελεύθερη
πληροφορίες :
http://theinstituteinfo.blogspot.com/

αμέσως μετά στις 22.30 προβολή video: “η δίκη της κανναβίτσας”

και ολοκληρώνουμε με πολλές μουσικές από
D.F. (Delirium Framboise) & The Ace [Live] feat. Zodiac Vj set, Crystal Zero (Void Network), Tritostep (Natural High)
και άλλους…
και προβολές από Void Optical Art Laboratory…

στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και φαγητό (ώστε να βγουν τα έξοδα του φεστιβάλ), καθώς και χώρος για ελεύθερη κατασκήνωση, χαριστικό παζάρι, ενημερωτικά περίπτερα για το θέμα των απαγορεύσεων, κ.α.
περισσότερα στο volosprotestival.blogspot.com

Όπως και αυτά της Aθήνας -που γίνεται για 7η χρονιά φέτος- και της Θεσσαλονίκης, το 2μερο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Βόλου γίνεται ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις και ενάντια σε όλους τους εθισμούς. Τάσσεται ενάντια σε κάθε ναρκο-κουλτούρα, ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, ενάντια στην καταστολή των ελευθεριών, ενάντια στην ύπνωση, την πολυτοξικομανία, την αλόγιστη, εγωπαθή και υπερβολική χρήση ουσιών κάθε λογής. Είναι ενάντια σε κάθε κουλτούρα νάρκωσης, αποβλάκωσης, φρικαρίσματος, και στρουθοκαμηλισμού.

 

Σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζει τη χρήση καμίας νόμιμης ή παράνομης ουσίας. Αντίθετα γίνεται για να διεκδικήσουμε πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές, για να πληροφορήσουμε τον νέο κόσμο αδογμάτιστα για την επικινδυνότητα των ουσιών που καταναλώνουν και να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση από αυτές ανθρώπινα με βάση την τοξικότητά τους.

Το φεστιβάλ γίνεται στα πλαίσια της Εκστρατείας Αλλάξτε πολιτική για τα “ναρκωτικά”