Για μια ακόμη χρονιά οι Καρατζαφέρηδες της Αριστεράς (βλέπε ΚΚΕ) ξεσπαθώνουν βγάζοντας χολή για το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, σπέρνοντας ψεύδη και συκοφαντίες.
Η απάντησή μας είναι οι τουλάχιστον 6.000 χαμογελαστές φάτσες που στήριξαν το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και οι αρκετές χιλιάδες που θα ξανα-επισκευτούν το αντίστοιχο της Αθήνας.
Θυμίζουμε στους υποστηρικτές των εγκληματικών πολιτικών που ακολουθεί η ελληνική πολιτεία στο θέμα των “ναρκωτικών” (που έχουν οδηγήσει στην παρανομία, στην εξαθλίωση και στην φυλάκιση εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες ουσιών) ότι όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν την προσφορά και τη ζήτηση των ουσιών μέσα από την καταστολή αλλά έχουν γιγαντώσει το παράνομο εμπόριο και τη διαφθορά.

Θυμίζουμε επίσης στους φυλακόφιλους υποστηρικτές των πρεζεμπόρων ότι το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ γίνεται για να ανατρέψουμε ακριβώς αυτή την κατάσταση, να καταπολεμήσουμε δηλαδή το παράνομο εμπόριο και να μειώσουμε τη βλάβη για τους χρήστες, την κοινωνία και την οικονομία, όπως γίνεται ήδη πετυχημένα σε Πορτογαλία και Ισπανία και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Να τους θυμίσουμε επίσης ότι η βουλευτής τους Λιάνα Κανέλλη (πριν γίνει προπαγανδίστρια της καπνοβιομηχανίας με κάθε της ζωντανή εμφάνιση) έχει υπογράψει ως δημοσιογράφος το 1991, αντίστοιχη έκκληση σε γνωστό περιοδικό, για την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών και την απελευθέρωση της κάνναβης για ιατρικούς και βιομηχανικούς σκοπούς.
Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι η Κάνναβη (κλωστική και ινδική) είναι ένα φυτό με εκατοντάδες χρήσεις (φάρμακο, καύσιμο, κατασκευαστικό υλικό, διατροφικό μέσο, μονωτικό υλικό, ανθεκτική ίνα, κλπ) που θα αποδειχθεί η οικολογική σωτηρία του πλανήτη.
Δεν είναι τυχαίο που αυτοί που το απαγόρευσαν και το καταδιώκουν είναι η πετρελαϊκές και χημικές βιομηχανίες, οι δασοκτόνοι κατασκευαστές χαρτιού, και οι βιομηχανίες του αλκοόλ και του καπνού.
Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι αυτοί που βγάζουν λεφτά από το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών και τη διαφθορά που το περικλείει, στηρίζουν τις υπάρχουσες αποτυχημένες και εγκληματικές πολιτικές.
Ηλιόσποροι