Πανελλαδικό Φόρουμ για την Κάνναβη

5-6 Νοεμβρίου 2016

Νομική Σχολή 

Κάλεσμα- πρόσκληση για συμμετοχή 

Οι διεθνείς εξελίξεις είναι καταιγιστικές σε ότι αφορά τη νομιμοποίηση της Κάνναβης για ιατρικούς και ευφορικούς σκοπούς στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Πολλές χώρες εφαρμόζουν διαφορετικά μοντέλα νόμιμης ρύθμισης από τα οποία μπορούμε να βγάλουμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Είναι καιρός και στην Ελλάδα να ανοίξει σοβαρά ο κοινωνικός διάλογος για ένα βέλτιστο μοντέλο νόμιμης ρύθμισης που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς καλές πρακτικές αλλά και την ελληνική κουλτούρα και νοοτροπία.

Για τον σκοπό αυτό η ομάδα που διοργανώνει από το 2005 το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ- Γιορτή της Κάνναβης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης Global Marijuana March, σας προσκαλεί στο πρώτο Πανελλαδικό Φόρουμ Διαλόγου για την Κάνναβη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στη Νομική Σχολή Αθήνας (Σόλωνος 57).

Στόχος του Φόρουμ είναι αφενός η ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για τα οφέλη της αντιαπαγορευτικής προσέγγισης και τα θετικά αποτελέσματα από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του εξωτερικού, και αφετέρου η ενίσχυση της ορατότητας, της προβολής και της αποτελεσματικότητας του κινήματος για τη νομιμοποίηση της Κάνναβης, καθώς και η ζύμωση των διαφορετικών πτυχών του κινήματος, η αναζήτηση κοινού βηματισμού και διεκδικήσεων.

Το αντιαπαγορευτικό κίνημα μετράει περισσότερα από 30 χρόνια διεκδικήσεων στην Ελλάδα, πράγμα που λίγοι γνωρίζουν, και το Φόρουμ για την Κάνναβη θα είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε τη δικτύωση και την επαφή ανάμεσα σε ανθρώπους και πρωτοβουλίες που έχουν σαν κοινό στόχο όλα αυτά τα χρόνια την αναζήτηση ενός βιώσιμου μοντέλου νόμιμης ρύθμισης της Κάνναβης.

Προσκαλούμε ομάδες, συλλογικότητες, φορείς και άτομα που ασχολούνται με το ζήτημα της μεταρρύθμισης των πολιτικών για τις ουσίες και τη νομιμοποίηση της Κάνναβης, να συμμετέχουν στην προετοιμασία, να καταθέσουν προτάσεις για παρουσιάσεις στα πλαίσια των παρακάτω θεματικών, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ιδέα για υλοποίηση κατά τη διάρκεια του Φόρουμ. Επιδιώκουμε την πολιτισμένη πολυφωνία, τον δημιουργικό διάλογο και την τεκμηριωμένη ανταλλαγή επιχειρημάτων.

Θεματικές ενότητες:

  • Θεσμικά πλαίσια και διαφορετικά μοντέλα νόμιμης ρύθμισης της Κάνναβης
  • Ιατρική και θεραπευτική χρήση της Κάνναβης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
  • Κάνναβη και πολιτισμός
  • Καλλιέργεια και αυτοπαραγωγή
  • Κάνναβη και ακτιβισμός
  • Ένα βέλτιστο μοντέλο ρύθμισης της Κάνναβης για ιατρική και ευφορική χρήση στην Ελλάδα
  • Τα επόμενα βήματα του κινήματος, δικτύωση, προβολή και διεκδίκηση

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρώτο Φόρουμ Διαλόγου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και τις προτάσεις τους στο iliosporoi(at)yahoo.gr μέχρι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.

Οι διοργανωτές:

Ηλιόσποροι, δίκτυο για την κοινωνική και πολιτική οικολογία

Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ)

Κενό Δίκτυο

Υποστηρίζουν:

Σύλλογος Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης

Σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ- Μαμάδες για την Κάνναβη

ΚΙΝΕΙΚΑΝ- Το Ίαμα

Κοινωνική Λέσχη Θεσσαλονίκης

gr420.info

EKATI Medical Club

Medical Mediterranean Genetics