260 οργανώσεις από 44 χώρες απορρίπτουν την πυρηνική τεχνολογία σαν «λύση» για την κλιματική αλλαγή 

Είναι επείγουσα η σημαντική μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Η ακριβή και αντιπαραγωγική πυρηνική ενέργεια αποτελεί εμπόδιο στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της είναι πλέον αναμφισβήτητες. Οι ηγέτες όλου του κόσμου θα πρέπει να επιτύχουν μια νέα συμφωνία κατά της κλιματικής αλλαγής τον Δεκέμβρη του 2009 στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης. Αυτό είναι γεγονός υψίστης σπουδαιότητας καθώς πρόκειται να τεθούν φιλόδοξοι στόχοι για την μείωση της εκπομπής των αερίων θερμοκηπίου και να στηριχθούν με οποιοδήποτε τρόπο καθώς το μέλλον μας εξαρτάται από αυτό.

Κάτω από την παρούσα συμφωνία του Κυότο και τους ισχύοντες μηχανισμούς η πυρηνική ενέργεια σωστά εξαιρείται από τις πιθανές λύσεις για τη μείωση εκπομπής αεριών θερμοκηπίου.

Η πυρηνική ενέργεια είναι πραγματικά μια ανάρμοστη λύση για τη μείωση αυτών των εκπομπών. Η συμμετοχή της θα μπορούσε να είναι πολύ μικρή, θα ερχόταν με υπερβολική καθυστέρηση και θα ήταν αμελητέα συγκρινόμενη με τη συμβολή από την μείωση της κατανάλωσης και τις ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον η πυρηνική ενέργεια είναι πολύ ακριβή στερεί τις πραγματικές λύσεις από τη χρηματοδότηση. Η επιλογή της πυρηνικής προοπτικής σημαίνει το να χάσουμε τον πόλεμο κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στην Κοπεγχάγη οι πυρηνικοί σταθμοί θα βρεθούν στην καρδιά των διαπραγματεύσεων. Σε συνεργασία με ορισμένες χώρες η πυρηνική βιομηχανία πιέζει για να θεωρηθεί αυτή η επικίνδυνη και ρυπογόνο τεχνολογία σαν «καθαρή» και να περιληφθεί στις επόμενες συμφωνίες για την κλιματική αλλαγή. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει σε κάποιες βιομηχανικές χώρες να αποφύγουν την μείωση αερίων θερμοκηπίου στην περιοχή τους χωρίς να γίνει έρευνα για το πώς παράγουν και καταναλώνουν ενώ εξάγουν και προωθούν μιαν ανεπαρκή και επικίνδυνη τεχνολογία.

Οι 260 οργανώσεις που ήδη στηρίζουν την καμπάνια «Μη δυναμιτίζετε το κλίμα» ζητούν η πυρηνική ενέργεια να μη συμπεριληφθεί στους μηχανισμούς ελέγχου των αερίων θερμοκηπίου. Και καλούν για πραγματικές λύσεις όπως η ενεργειακή αυτάρκεια, η εξοικονόμηση ενέργειας, η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών, η καταπολέμηση της καταστροφής των δασών, η σωστή εκμετάλλευση των καλλιεργειών, η οικονομική αποκέντρωση κα

Κατά την διεθνή ημέρα «Μη δυναμιτίζετε το κλίμα» στις 12 Δεκεμβρίου, εκατοντάδες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Γη για να προωθήσουν αυτή την άποψη.

Πολίτες από όλες τις χώρες καλούνται να υπογράψουν την έκκληση στο www.dont-nuke-the-climate.org