Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα πογκρόμ μεταναστών χωρίς χαρτιά που θυμίζουν άλλες εποχές.
Είναι άνθρωποι του κόσμου σαν και εμάς, μόνο που οι περισσότεροι είναι θύματα βίας και βασανιστηρίων, παράνομης διακίνησης και εκμετάλλευσης, εγκλωβισμένοι σε μια χώρα εισόδου για μια νέα ζωή.

Η Ελλάδα έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά χορήγησης ασύλου στην ΕΕ, χρονοβόρες και απαιτητικές διαδικασίες έκδοσης αδειών παραμονής και εργασίας, ενώ όσοι καταφέρνουν να παραμείνουν βιώνουν την εκμετάλλευση των εργοδοτών και τη ρατσιστική βία από ομάδες κρούσης ακροδεξιών φανατικών.

Περίθαλψη αντί για κράτηση, αξιοποίηση στην παραγωγική διαδικασία αντί για γκετοποίηση, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια αντί για νεοφασιστικές πρακτικές υπό τον φόντο εκλογών.

Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους δαπανηρούς και αναποτελεσματικούς φράχτες στα σύνορα.
Χορήγηση ασύλου σε μετανάστες που επιθυμούν να μείνουν και να εργαστούν στην Ελλάδα ή να προωθηθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ (σε ποσοστά που να συμβαδίζουν με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο χορήγησης ασύλου >25%). Απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης αδειών εργασίας- παραμονής, ελληνική ιθαγένεια σε όλους τους μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Να καταργηθεί ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ, και να παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια, περίθαλψη και μέριμνα, ιδιαίτερα σε γυναίκες και παιδιά χωρίς χαρτιά.
Αξιοποίηση των μεταναστών που το επιθυμούν στην αναβάθμιση της αγροτικής οικονομίας με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Είμαστε όλοι μετανάστες σε ένα κόσμο που μας χωράει όλους.

One race, one love, one planet.
Ηλιόσποροι