Αυτεπάγγελτη δίωξη στον πρώην δήμαρχο Ζαγοράς, Κων. Λάσκο, για τις παρανομίες στην Παρίσαινα. Εκδικάζεται σήμερα (27.1.09) στο Εφετείο Λάρισας.

 

 

Ο πρώην δήμαρχος Ζαγοράς κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (αφορά την απευθείας παραχώρηση στο υιό του της χρήσης της παραλίας για ομπρελοκαθίσματα), ηθική αυτουργία σε καταπάτηση αιγιαλού, ηθική αυτουργία και παράβαση άρθρων (αφορούν την τοποθέτηση στύλων της ΔΕΗ «καταφανώς» εντός των ορίων της παραλίας «προκειμένου να εξασφαλισθεί η προσφορότερη δυνατή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος» στη καντίνα-μπαρ του υιού του, εκμεταλλευόμενος «την ιδιότητά του ως υπαλλήλου της ΔΕΗ», τη διάνοιξη οδού μέσα στο ρέμα χωρίς καμία απόφαση Δ.Σ., άδεια ή μελέτη, την υλοτόμηση δένδρων), αλλά και σύσσωμο το τότε Δ.Σ. Ζαγοράς που ομόφωνα είχε παραχωρήσει τη χρήση της παραλίας Παρίσαινας στον υιό του δημάρχου (παραπέμπεται και ο ίδιος ο υιός).

 

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν και έχουμε καταγγείλει τις αυθαιρεσίες του πρώην δημάρχου, έχουμε προπηλακιστεί γι’ αυτό και κάθε τόσο απειλούμαστε. Υπενθυμίζουμε την απρόκλητη τραμπούκικη επίθεση στις 17/7/07 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=737021

 

) αλλά και προχωρούμε σε νέα καταγγελία:

 

 

 

Μετά τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου, ο «δρόμος» που έφτιαξαν μέσα στο ρέμα μετατράπηκε όπως ήταν φυσικό σε ποτάμι. Ένα ζευγάρι, τακτικοί κατασκηνωτές στην παραλία, επισκέφτηκε την Παρίσαινα στις 30/9/08 και φωτογράφιζε την εκδίκηση της φύσης. Ανεπίτρεπτο όμως για τον πρώην δήμαρχο, που προφανώς ήταν αγανακτισμένος αφού θα έπρεπε να φέρει για μια ακόμα φορά μηχανήματα να μπαζώσουν τις εκβολές του ρέματος, και επιτέθηκε εναντίον της Ε.Σ. με μια μυτερή μπετόβεργα. Ούτε να την σουβλίσει κατάφερε, ούτε να της αποσπάσει τη φωτογραφική μηχανή.

 

 

 

Αν νομίζει πως έτσι θα μας διώξει από την παραλία είναι βαθιά νυχτωμένος.

 

 

 

Αν νομίζει πως μαζεύοντας υπογραφές μπορεί να θέσει εαυτόν και όσους τον στηρίζουν στις παρανομίες υπεράνω των νόμων, είναι απλά ηλίθιος.


Παλιότερα κείμενα για το βιασμό της Παρίσαινας θα βρείτε εδώ. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=894080 , στο blog του reclaim the beach festival http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=398781409&blogID=425861796 (σύντομα θα ανέβει το νέο site www.saveparisena.org)