Μοιάζει με κακόγουστη φάρσα. Πριν από 38 χρόνια, η ριζοσπαστική νεολαία, μερικές εκατοντάδες παθιασμένοι αγανακτισμένοι μακριά από κομματικούς ινστρούχτορες, κατάφεραν να ρίξουν τη Χούντα των Συνταγματαρχών που στήριζε η υπερατλαντική οικονομική ελίτ. Σήμερα, 38 χρόνια μετά βιώνουμε τη Χούντα της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, του τέταρτου οικονομικού Ράιχ, των πρωθυπουργών του πολυεθνικού τραπεζικού λόμπι και της εθνικοσοσιαλιστικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), που υπουργοποίησε ακροδεξιούς- φασίστες, νοσταλγούς του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου.

Η Χούντα του Μνημονίου, των παρανοϊκών Αγορών και του ξοφλημένου καπιταλιστικού μοντέλου, πρέπει να γίνει παρελθόν πριν διαμορφώσει ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες (φτώχεια, ανεργία) για να εκκολαφτεί το φίδι του ρατσισμού καιτου εθνικισμού, του συντηρητισμού και της ανελευθερίας. Ο πολύμορφος αγώνας πρέπει να ενταθεί σε όλα τα επίπεδα, θεσμικά και εξωθεσμικά, με στόχο να απαξιωθεί η οικονομία του χρήματος και των ιδιωτικών τραπεζών, καθώς και η πολιτική ολιγαρχία που τη συντηρεί.

Αποσύρουμε τις καταθέσεις μας από πολυεθνικές ιδιωτικές τράπεζες και επενδύουμε σε τοπικά μη-κερδοσκοπικά πιστωτικά ιδρύματα κοινωφελούς χαρακτήρα και κοινωνικές- ηθικές τράπεζες, συμμετέχουμε σε τοπικά ανταλλακτικά δίκτυα χωρίς χρήματα και συνεταιρισμούς παραγωγών- καταναλωτών, οργανώνουμε συνεταιρισμούς λαϊκής βάσης για την αυτοδιαχείριση της τροφής, της ενέργειας και της υγείας, επανακτούμε το δημόσιο χώρο και ανακαταλαμβάνουμε αναξιοποίητες εκτάσεις και κτήρια, συμμετέχουμε σε λαϊκές συνελεύσεις και αμεσοδημοκρατικές διεργασίες, αποκεντρωνόμαστε στην ύπαιθρο και διαμορφώνουμε οικοκοινότητες, καλλιεργούμε τη γη και συμβιώνουμε με τη φύση.

Φόβος τέλος. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.  

Ηλιόσποροι