Εμβόλια

Δυστυχώς όταν προσπαθήσει κανείς  να μιλήσει  με κριτική διάθεση για τα εμβόλια, έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ προκατειλημμένη και διαμορφωμένη κοινή αντίληψη για το θέμα αυτό. Η κοινή γνώμη είναι πολύ σαφώς τοποθετημένη θετικά απέναντι στα εμβόλια. Ο απλός άνθρωπος βομβαρδίζεται καθημερινά από ειδήσεις και σχόλια σε εφημερίδες και ραδιόφωνα, που εκθειάζουν τα εμβόλια και δημιουργούν την εντύπωση της πανάκειας. Από τα εμβόλια περιμένουμε τη λύση όλων των προβλημάτων υγείας που μάς ταλανίζουν στην αρχή της νέας χιλιετίας. Αναμένουμε εναγωνίως το εμβόλιο για το AIDS, είμαστε εν όψει εμβολίου για τον καρκίνο και τα πάντα περιμένουμε ότι θα λυθούν ως δια μαγείας, με εμβόλια που η επιστήμη θα ανακαλύψει. Αφού μας τροφοδοτούν με όλες αυτές τις ελπίδες για τα "σωτήρια" μελλοντικά εμβόλια, φυσικό είναι να θεωρεί δεδομένο ο πολύς κόσμος, αλλά και όλοι όσοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας, ότι και τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια έχουν προσφέρει πολλά και προσφέρουν πολλά. Προφανώς όλοι θεωρούν αδιανόητο να αμφισβητήσει κανείς αυτήν την “κατάκτηση” της επιστήμης που λέγεται εμβόλιο.

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Εμβόλια
Η τρομακτική ανάπτυξη της συμβατικής ιατρικής τον προηγούμενο αιώνα έχει επαναφέρει την γνώμη ότι η συμβατική θεραπευτική είναι η μόνη αποτελεσματική μορφή θεραπείας και ότι είναι μόνο θέμα χρόνου να βρεθεί μια θεραπεία για κάθε νόσο (προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι σύγχρονες έρευνες στη μοριακή γενετική).

Οι μεγάλες επιδημίες των λοιμωδών νόσων κατανικήθηκαν από ένα συνδυασμό βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής, εμβολιασμών και αντιβιοτικών (πίνακας Α - εικόνα της Αγγλίας). Παρ' όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, και παρά την έλλειψη Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στις εναλλακτικές θεραπευτικές, παρατηρείται μια αναγέννηση στις μορφές αυτές της θεραπείας με επίκεντρο την Ομοιοπαθητική. Ένας κύριος λόγος γι αυτό είναι το χάσμα μεταξύ των επιτευγμάτων ως προς την επιστημονική γνώση, και την τεχνολογία και των πρακτικών αποτελεσμάτων (ιδίως σε χρόνιους ασθενείς) που όποιος συμβατικός γιατρός δεν αναγνωρίζει, μάλλον κλείνει τα μάτια σε μια πραγματικότητα (εθελοτυφλεί).

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Εμβόλια
Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια ιδιαίτερη "αγωνία" για το θέματων των εμβολιασμών, αφού πλέον οι παιδίατροι συνιστούν- θα λέγαμε "διατάσσουν"- τον εμβολιασμό όλων των παιδιών με το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β, ενώ συζητιέται πολύ τελευταία και ο εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας. Εχουμε διαπιστώσει πως υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση και απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με το θέμα, και αυτό θα προσπαθήσουμε να διαφωτίσουμε με τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Ο καρδιολόγος Γιώργος Χαριτάκης, έχει ιδιαιτέρως ασχοληθεί με τους εμβολιασμούς για πολλά χρόνια, και με την ιδιότητα του ως μέλος της επιτροπής για την υπεύθυνη άσκηση της ιατρικής, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε αυτή την κατεύθυνση.

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Εμβόλια

Δίκτυο ένας άλλος κόσμος

Αλληλεγγύη και αντίσταση.

Το κίνημα από τα κάτω αναπτύσσεται λειτουργεί πέρα από τη κρίση και κάνει τις ουτοπίες του πραγματικότητα. Ήδη χιλιάδες άνθρωποι σε όλη στην Ελλάδα παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος.

Διάβασε περισσότερα...

Community Radio

JEvents View Switcher

Ημερολόγιο Δράσεων