Ένας άλλος κόσμος

Μέλη διαφόρων δικτύων αλληλεγγύης, συνεργατικών πρωτοβουλιών και καινοτόμων δομών στην Ελλάδα οργανώνουν, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015 στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Ένας άλλος κόσμος

Καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων, η FairCoop θέλοντας να βοηθήσει το λαό να σηκωθεί στα πόδια του με το να προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάξει μέρος των ψηφιακών λογαριασμών από “Ελληνικά Ευρώ” σε FairCoins.

Έτσι οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να διαφοροποιήσουν τις καταθέσεις τους έχοντας ένα μέρος σε ένα νόμισμα που δεν μπορεί να ελέγξει ΕΚΤ και που είναι σε αρμονία με την ηθική της κοινωνικής συνεργασίας απέναντι στο νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο που θέλει να επιβάλει η Τρόικα.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, η FairCoop ενεργοποίησε ένα Ελληνικό λογαριασμό μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν Faircoins.

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Ένας άλλος κόσμος

Οι περισσότεροι νεοέλληνες περιμένουν μετέωροι και άπρακτοι την κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» της Αριστεράς, για να μας λύσει όλα τα προβλήματα! Να συμφωνήσει με τους «θεσμούς», να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, να αποτρέψει τη «λιτότητα» και την «ανθρωπιστική κρίση».

Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δε θα λυθούν, αν δεν σταματήσουμε να είμαστε διαχειριζόμενα αντικείμενα της πολιτικής, καταναλωτές-όπως έχουμε συνηθίσει-των προγραμμάτων των κομμάτων που βρίσκονται ή διεκδικούν την εξουσία.

Ας «ξεβολευθούμε»-όσοι βολεύονται ακόμα-και ας γίνουμε οι ίδιοι υποκείμενα της πολιτικής!

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Ένας άλλος κόσμος

Δίκτυο ένας άλλος κόσμος

Αλληλεγγύη και αντίσταση.

Το κίνημα από τα κάτω αναπτύσσεται λειτουργεί πέρα από τη κρίση και κάνει τις ουτοπίες του πραγματικότητα. Ήδη χιλιάδες άνθρωποι σε όλη στην Ελλάδα παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος.

Διάβασε περισσότερα...

Community Radio

JEvents View Switcher

Ημερολόγιο Δράσεων