Ελευθερίες/ Δικαιώματα

{youtube}ew1IR5PAdFE{/youtube}

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Ελευθερίες/ Δικαιώματα
Εγχειρίδιο σε περίπτωση σύλληψης
ΓΕΝΙΚΑ
1. Βασική επιδίωξη της ανάκρισης [είτε γίνεται από την αστυνομία, είτε γίνεται από τον δικαστή] είναι να συλλέξει όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για το ποιος είσαστε, τι κάνετε, για το κάθε τι που θα μπορούσε να ενοχοποιήσει εσάς ή κάποιον άλλο. Θεωρητικά βέβαια, η ανάκριση έχει σκοπό να αποδείξει την ενοχή ή την αθωότητα σας. Η πράξη όμως, έχει αποδείξει πως την αστυνομία πολύ λίγο την ενδιαφέρει η δεύτερη περίπτωση.
2. Η αστυνομία μπορεί να ενεργεί όλες τις ανακριτικές πράξεις και χωρίς εισαγγελική παραγγελία, όταν πρόκειται για αυτόφωρο έγκλημα ή όταν υπάρχει κίνδυνος από την αναβολή να χαθούν τα ίχνη κάποιου εγκλήματος. Σημαντικό είναι, ότι ο αστυνομικός κρίνει αν υπάρχει κίνδυνος από την αναβολή, οπότε η αστυνομία έχει πάντα το δικαίωμα της ανάκρισης.

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Ελευθερίες/ Δικαιώματα
{dmotion}xf77k1{/dmotion}

Στις 21 Σεπτεμεβρίου 2010, για πρώτη φορά στην ιστορία, η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για Πρόσφυγες, περιέγραψε τη μεταχείριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των προσφύγων σε αυτήν ως μια «ανθρωπιστική κρίση».

Εστιάζοντας με έμφαση στην Αθήνα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. «Στο πλαίσιο αυτό, η Ύπατη Αρμοστεία υπογραμμίζει τη σημασία παρεμβάσεων που καταπολεμούν φαινόμενα αποκλεισμού, προωθούν μέτρα κοινωνικής πολιτικής και συμπεριλαμβάνουν εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενώ είναι πρόθυμη να στηρίξει τέτοιου είδους προσπάθειες», κατέληξε.

Το ρεπορτάζ που μπορείτε να παρακολουθήσετε προβλήθηκε πρόσφατα από τη νορβηγική τηλεόραση και αφορά στην έκταση αυτής ακριβώς της ανθρωπιστικής κρίσης. Μια σκληρή καταγραφή της εξαθλίωσης, του ρατσισμού, της βίας και του θανάτου που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες με την είσοδό τους στη χώρα μας.

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Ελευθερίες/ Δικαιώματα

Δίκτυο ένας άλλος κόσμος

Αλληλεγγύη και αντίσταση.

Το κίνημα από τα κάτω αναπτύσσεται λειτουργεί πέρα από τη κρίση και κάνει τις ουτοπίες του πραγματικότητα. Ήδη χιλιάδες άνθρωποι σε όλη στην Ελλάδα παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος.

Διάβασε περισσότερα...

Community Radio

JEvents View Switcher

Ημερολόγιο Δράσεων