TEST TOP MENU ALL PAGES

Διεθνείς

Αντιπροσωπεία των Ηλιόσπορων συμμετείχε σε μια σειρά συναντήσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου, το διάστημα 18-25 Ιανουαρίου, με βασικό θέμα την πρόσβαση στην γη, καθώς και τις διάφορες πλατφόρμες και προσεγγίσεις που έχουν δημιουργηθεί για την εξασφάλιση γης σε αγρότες και πολίτες που θέλουν να ασχοληθούν με την συνεργατική και βιολογική γεωργία. 

Οι συναντήσεις οργανώθηκαν στα πλαίσια του έργου Erasmus+ Learning towards Access to Land (Strategic Partnership) και φιλοξενήθηκαν από την οργάνωση Agronauten. Η εμπειρία της εν λόγω οργάνωσης πάνω στα ζητήματαπρόσβασης στη (καλλιεργήσιμη) γη ξεκινάει το 2011, με έμφαση στο νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στη Γερμανία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και εκπρόσωποι οργανώσεων από τη Σκωτία, τη Τσεχία αλλά και τη Γαλλία και τη Ρουμανία.

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Διεθνείς

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το δίκτυο Ηλιόσποροι θα συμμετέχει με 2 εκπροσώπους σε συνάντηση εργασίας και δικτύωσης μεταξύ φορέων που ασχολούνται με την Πρόσβαση στη Γη και την Κοινοτικά Υποστηριζόμενη Γεωργία.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου 2017 και εντάσσεται στα πλαίσια του έργου Erasmus+ “Μαθαίνουμε για την Πρόσβαση στη Γη” [Learning towards Access to Land (LEALAND)], μια στρατηγική σύμπραξη για την εκπαίδευση ενηλίκων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Στο εν λόγω έργο εκτός από το δίκτυο Ηλιόσποροι από την Ελλάδα, συμμετέχουν φορείς από άλλες 4 Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Τσεχία, Γαλλία, Σκωτία).

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Διεθνείς

 Στις 20-22 Μαρτίου βρεθήκαμε στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Κάνναβης που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη (Spannabis 2015) και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την κανναβική κουλτούρα της Καταλονίας.

Πραγματικά μείναμε εντυπωσιασμένοι από το μέγεθος και την ποιότητα της διοργάνωσης, αλλά και από το επίπεδο της κοινωνικής συνειδητότητας και της ελευθερίας που περιβάλει την κάνναβη στην Ισπανία.

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Διεθνείς

Στις 2-6 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στη Λειψία της Γερμανίας το 4ο διεθνές συνέδριο για την Αποανάπτυξη, την οικολογική βιωσιμότητα και την κοινωνική ισότητα (http://leipzig.degrowth.org/en/). Σε αυτό θα συμμετέχουν 2.500 ερευνητές και ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, για να παρουσιάσουν επιστημονικά άρθρα και τις εμπειρίες τους από την εφαρμογή διαφόρων αποαναπτυξιακών πρωτοβουλιών, καθώς και να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας που θα συνεδριάσουν με τη μέθοδο Group Assembly Process (GAP) για να καταλήξουν στα συμπεράσματα του συνεδρίου. 

Οι Ηλιόσποροι συμμετέχουμε με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Ένας άλλος κόσμος (Ηλιόσποροι, 2013)” και τη πραγματοποίηση συζήτησης για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 4-5 χρόνια. Επίσης θα παρουσιάσουμε ένα επιστημονικό άρθρο με θέμα “Πολιτική οικολογία και αποανάπτυξη”, θα συντονίσουμε μια ενότητα συζήτησης με θέμα “δημοκρατία, δικαιοσύνη και αποανάπτυξη” και θα συμμετέχουμε σε όσες περισσότερες θεματικές συζητήσεις μπορούμε. Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ: http://programme.leipzig.degrowth.org/en/degrowth2014/public/schedule 

Μετά τη λήξη του συνεδρίου θα συμμετέχουμε στο διεθνές σεμινάριο “Διανοητικές υποδομές και μετασχηματισμός για την αποανάπτυξη” (7-11 Σεπτεμβρίου) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+ GRUNDVIG “GROWL- Learning More, Growing Less”. 

Περισσότερες πληροφορίες μετά την επιστροφή μας. 

25.8.2014

Ηλιόσποροι

Κατηγορία: Διεθνείς

Οι Ηλιόσποροι συμμετέχουν στην υλοποίηση ενός Πανευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση εκπαιδευτών πάνω στην αποανάπτυξη, με τίτλο GROWL - Learning more, Growing less.

Είναι μια εκπαιδευτική σύμπραξη που προωθεί τη κινητικότητα και θα δώσει την ευκαιρία σε 12 νέους από την Ελλάδα να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες και να εκπαιδευτούν γύρω από διάφορα ζητήματα που αφορούν την αποανάπτυξη (ένα άλλο μοντέλο οικο-λογικής ανάπτυξης αποσυνδεδεμένο από την οικονομική μεγέθυνση).

Οι Ηλιόσποροι θα έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε 5 άτομα για εκπαίδευση στο εξωτερικό, διάβασε τις λεπτομέρειες του προγράμματος που ακολουθούν και ενημέρωσέ μας αν ενδιαφέρεσαι για συμμετοχή. 

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Διεθνείς

Μια λίστα με οικολογικές και κινηματικές δραστηριότητες στην Ευρώπη για το καλοκαίρι του 2012. 

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Διεθνείς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το No Border Camp στις Βρυξέλλες, το διάστημα 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 3 Οκτωβρίου. Περισσότερα από 500 άτομα δημιούργησαν ένα αυτοοργανωμένο και αυτοδιαχειριζόμενο εφήμερο χώρο, μέσα σε ένα παλιό εργοστάσιο, που φιλοξένησε πολλά εργαστήρια, συνελεύσεις, ομιλίες, προβολές, εκθέσεις, τρεις συλλογικές κουζίνες και ένα φούρνο που έψηνε φρέσκο ψωμί κάθε μέρα.  

Πολλές άλλες δραστηριότητες όπως συναυλίες, συμβολικές δράσεις αλληλεγγύης έξω από κέντρα κράτησης μεταναστών και κέντρα μεταγωγών, προβολές ντοκιμαντέρ και ποδηλατοπορείες αντιπληροφόρησης διασκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία μέσα στην πόλη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο πορείες. Για την ακρίβεια η πρώτη πορεία στις 29.9 (στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής απεργίας και πορείας των συνδικάτων)  εμποδίστηκε βίαια εξ αρχής από τις δυνάμεις καταστολής που συνέλαβαν προληπτικά και αναίτια περισσότερα από 350 άτομα (διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση), ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν γίνει και άλλες προσαγωγές πριν από διαμαρτυρία έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών.

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Διεθνείς

Από το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το NoBorderCamp 2010 στις Βρυξέλλες.

Το NoBorderCamp είναι ένα σημείο συνάντησης ανθρώπων και κινημάτων που αγωνίζονται ενάντια στα σύνορα μας χωρίζουν, ενάντια στην "Ευρώπη Φρούριο" και τις αντι-μεταναστευτικές πολιτικές.

Όπως ακριβώς στο Calais (Γαλλία) και τη Λέσβο (Ελλάδα) το 2009, έτσι και στις Βρυξέλλες το 2010, το No Border Camp έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός προσωρινού, αυτόνομου χώρου έκφρασης, συμβίωσης, σκέψης αλλά και ζύμωσης (εμπειριών, δυνατοτήτων, πληροφοριών, αναλύσεων) γύρω από το θεσμό των συνόρων, τη μετανάστευση, το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης για όλους και της επιλογής για τον καθένα/καθεμία του τόπου διαμονής του/της.

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Διεθνείς

Το δίκτυο των Ηλιόσπορων έχει συμμετάσχει στις παρακάτω διεθνείς δραστηριότητες και συναντήσεις: 

Διάβασε περισσότερα...

Κατηγορία: Διεθνείς

Δίκτυο ένας άλλος κόσμος

Αλληλεγγύη και αντίσταση.

Το κίνημα από τα κάτω αναπτύσσεται λειτουργεί πέρα από τη κρίση και κάνει τις ουτοπίες του πραγματικότητα. Ήδη χιλιάδες άνθρωποι σε όλη στην Ελλάδα παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος.

Διάβασε περισσότερα...

Community Radio

JEvents View Switcher

Ημερολόγιο Δράσεων