Ο Αλέξης ζει!

Ζει μέσα στις καρδιές των δικών του ανθρώπων, μέσα στις καρδιές όλων όσων βγήκαν στους δρόμους για να επανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους και να φωνάξουν από τα βάθη της ψυχής τους ότι δεν πάει άλλο με την ατιμωρησία, την αδικία και τη καταστολή.

Ζει μέσα στα δεκάδες κινήματα, τις δημιουργικές αντιστάσεις και τις αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες που ξεπήδησαν μέσα από τις φλόγες του Δεκέμβρη για να δείξουν ότι εμείς θέλουμε ένα άλλο κόσμο εδώ και τώρα, ότι παίρνουμε πλέον τη κατάσταση στα χέρια μας.

Πέντε χρόνια μετά η αστυνομοκρατία, η αφαίμαξη του βιοτικού επιπέδου και η λεηλασία της αξιοπρέπειάς μας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, το κράτος, οι τράπεζες και οι διεθνείς τοκογλύφοι είναι πλέον ξεδιάντροποι νόμιμοι ληστές, η καμμένη γη που αφήνει πίσω η ανάπτυξή τους βάφει το μέλλον μαύρο.

Το χρέος μας απέναντι στον Αλέξη, απέναντι σε όλα τα θύματα του κράτους δολοφόνου και στον εαυτό μας είναι να αναλάβουμε έμπρακτα τις ευθύνες μας, στη γειτονιά, στη παρέα μας, στις δεκάδες συλλογικότητες αλληλεγγύης που υπάρχουν ήδη σε όλη την Ελλάδα, να φτιάξουμε κοινότητες αυτάρκειας και αλληλοβοήθειας, στην επαρχία αλλά και τις πόλεις.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για μεμψιμοιρίες και αδράνεια. Ο Αλέξης θα ζει για πάντα μέσα από τους καθημερινούς αγώνες μας.

Ηλιόσποροι, Δεκέμβρης 2013.