Η οργάνωση «Έλληνες Ενεργοί Πολίτες» σε συνεργασία με την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «Homeless Support» οργανώνουν αυτή την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, υποστρώματα και υπνόσακους, για τους άστεγους της Αθήνας.
Υπνόσακοι και υποστρώματα θα συγκεντρωθούν την Κυριακή, από τις 10:00 ως τις 17:00, μπροστά στη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο, και θα διανεμηθούν στους αστέγους της Αθήνας, στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια, τα παγκάκια και τις πλατείες για «σπίτι» κάθε νύχτα. Οι δύο οργανώσεις απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες για συμμετοχή με τα μέσα που ο καθένας διαθέτει και επισημαίνουν το μέγεθος του προβλήματος που ολοένα και αυξάνεται.

Πράγματι, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά. Ο αριθμός των αστέγων της Αθήνας ανέρχεται στους 20.000, από τους οποίους περίπου 2.000 βρίσκουν στέγη για μικρά χρονικά διαστήματα σε μη κυβερνητικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις και άλλοι 500 διαμένουν σε οικοτροφεία. Επιπλέον, περίπου 2.000 κατοικούν σε κτίρια υπό κατάληψη και πρόχειρα καταλύματα, ενώ 3.000 βρίσκουν καταφύγιο σε άσυλα ή ιδρύματα. Τέλος, διόλου ευκαταφρόνητος είναι ο αριθμός των 8.000 αλλοδαπών που αιτούνται άσυλο και παραμένουν στην πόλη χωρίς κανένα απολύτως κατάλυμα.

Η παραπάνω τραγική κατάσταση οφείλεται στην ανέχεια που μεγάλος αριθμός των νέων αντιμετωπίζει στις μέρες μας. Ανάμεσα στους αστέγους βρίσκονται άτομα που έχασαν την ιδιοκτησία τους με δήμευση, λόγω δανείων ή άλλων οφειλών, άτομα που έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους και μαστίζονται από την ανεργία, καθώς και αλλοδαποί που βρίσκονται παρανόμως στην Ελλάδα και φυτοζωούν με πενιχρά μέσα, περιμένοντας να τους χορηγηθεί άσυλο ή άδεια διαμονής.

«Φυσικά όλοι αυτοί οι νέοι άστεγοι δεν είναι καταγεγραμμένοι. Είναι λίγο σαν «αόρατοι» άστεγοι, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν φτάσει ακόμα στα όρια της εξαθλίωσης, αλλά δεν απέχουν πολύ» δήλωσε η κ.Βασιλική Τζανάκου, μέλος της οργάνωσης «Homeless Support». Γι’ αυτό και ελήφθη η απόφαση από την εν λόγω οργάνωση, σε συνδυασμό με τους «Έλληνες Ενεργούς Πολίτες», να διανείμουν οι ίδιοι τους υπνοσάκους και τα υποστρώματα στους αστέγους, εκεί όπου αυτοί βρίσκονται. «Θα πάμε εμείς να τους βρούμε, δε θα περιμένουμε να έρθουν εκείνοι σε εμάς», εξήγησε η κ.Τζανάκου.

http://www.tvxs.gr

Επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια,
επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα δίνουν απλόχερα τη βοήθεια τους…
Και επειδή πάντα κάποιοι έχουν περισσότερη ανάγκη…

Η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών ”Homeless Support” σε συνεργασία με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ διοργανώνουν:

την Κυριακή 22/02/2009 και τις ώρες 10:00 – 17:00, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Λεωφόρο Πανεπιστημίου, στάση μετρό Πανεπιστήμιο (γραμμή 2),
συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, και πιο συγκεκριμένα, υποστρώματα και υπνόσακους, για τους άστεγους της Αθήνας.

Οι υπνόσακοι και τα υποστρώματα που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν άμεσα, από εμάς τους ίδιους, στους αστέγους που έχουν για σπίτι τους τις γειτονιές, τις πλατείες και τα παγκάκια της Αθήνας.

Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μπορούν και θέλουν, να φέρουν βοήθεια αλλά και να βοηθήσουν στη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανακούφισης των αστέγων.
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει την ίδια και την επόμενη νύχτα, στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους άστεγους που ζουν στην πρωτεύουσα.

http://ellines-energoi-polites.blogspot.com