Τα λόγια δεν βγαίνουν εύκολα όταν προσπαθείς να περιγράψεις τα αισθήματα οργής, πόνου και θλίψης που γεννάει ο άδικος χαμός ενός νέου ανθρώπου, πόσο μάλλον όταν αυτός δολοφονείται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και τα πιστεύω του. 

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι μια καθαρά πολιτική δολοφονία με φυσικούς αυτουργούς τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή (ΧΑ) που γέμισε με μίσος και όπλισε το χέρι του έμμισθου εγκληματία που μαχαίρωσε θανάσιμα τον Παύλο. Έχει όμως και ηθικούς αυτουργούς το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τα κόμματα εξουσίας που έφεραν τη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία και αξιοποίησαν την εκλογική άνοδο και την ατζέντα της ΧΑ για να επιβάλλουν τις εγκληματικές πολιτικές τους, αλλά και τους 450.000 συμπολίτες μας που θεώρησαν ότι με την ψήφο τους σε μια εγκληματική οργάνωση θα λύσουν τα προβλήματά τους και θα τιμωρήσουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς.  

Κόμματα εξουσίας, οικονομικοί ολιγάρχες και συστημικά ΜΜΕ επένδυσαν όλα αυτά τα χρόνια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό για ιδίο όφελος, ιδιαίτερα οικονομικό και εξουσιαστικό (εξοπλιστικά προγράμματα και μίζες, φτηνά εργατικά χέρια, χειραγώγηση των μαζών και ψηφοθηρία, τηλεθέαση και διαφημίσεις), θρέφοντας ταυτόχρονα και αξιοποιώντας τους νοσταλγούς του Χίτλερ και το λούμπεν παρακράτος που αποτέλεσε τη βάση της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. 

Με την καταστολή, τη πατριωτική θρησκοληψία και τις εγκληματικές πολιτικές λιτότητας διαμόρφωσαν τις κατάλληλες συνθήκες για να εκκολαφτεί το αυγό του φιδιού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Φύρερ Μιχαλολιάκος αποτέλεσε για πολλά χρόνια έμμισθος της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ούτε βέβαια ότι η ναζιστική ΧΑ έχει μεγάλη διείσδυση και αποδοχή στα σώματα ασφαλείας (στρατός, αστυνομία, λιμενικό) και το δικαστικό σώμα. 

Η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ πρέπει να αντιμετωπιστεί επιτέλους ως τέτοια, για να σταματήσει πάραυτα να αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και των οικονομικών ελίτ της χώρας. Η εγκληματική αδιαφορία, η συμπόρευση και η συνενοχή μεγάλου μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας στη δολοφονία του Παύλου και σε αντίστοιχα “μεμονωμένα” περιστατικά τα τελευταία χρόνια, καθώς και η ατιμωρησία των ενόχων έχουν δώσει κίνητρο στον Φύρερ Μιχαλολιάκο και τα τάγματα εφόδου του, να αποθρασυνθούν και να προσπαθούν να δημιουργήσουν με κάθε ευκαιρία κλίμα έντασης, τρομοκρατίας και αποσταθεροποίησης- αποδόμησης του δημοκρατικού πολιτεύματος.  

Οι μετανάστες, οι έγχρωμοι, οι βλάστημοι και οι ομοφυλόφιλοι ήταν μόνο η αρχή. Ο Παύλος, ο δικός μας Killah P, δεν ήταν ούτε έγχρωμος, ούτε ομοφυλόφιλος, αλλά ένας ελεύθερος, κοινωνικά ευαίσθητος και πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης, ενεργός στο hip hop και το αντιφασιστικό κίνημα. Δεν είναι το πρώτο θύμα των νεοναζί, αλλά είναι ο πρώτος έλληνας, παιδί εργατικής οικογένειας, που δολοφονείται από την εγκληματική οργάνωση. Ας φροντίσουμε να είναι ο τελευταίος. 

Η δολοφονία του δείχνει ότι δεν χωράει άλλος εφησυχασμός και πολιτική ανάλυση, δεν χωράει άλλη αδράνεια και κατακερματισμός του αντιφασιστικού κινήματος. Πρέπει να περάσουμε στις δράσεις, σε κοινωνικό, συλλογικό και ατομικό επίπεδο ενωμένοι και μαζικά, θεσμικά και κινηματικά, γιατί σειρά θα έχουν όλοι όσοι δεν ανταποκρίνονται στα άρρωστα ιδεώδη του νεοναζί της ΧΑ, όλοι χωρίς διακρίσεις θα υποστούν τη φρίκη του φασισμού.  

Σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα το κράτος δικαίου και η Πολιτεία δεν θα είχε επιτρέψει να πάρουν τέτοια έκταση δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις και εγκληματικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου του ρατσιστικού λόγου μίσους, χωρίς να σύρει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στα ποινικά δικαστήρια και να θέσει εκτός νόμου την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση που αποδεδειγμένα ευθύνεται για αυτές τις ενέργειες εναντίων μεταναστών και γηγενών με αφορμή τα πιστεύω, το χρώμα και την εμφάνισή τους. 

Απαιτούμε:

-Την παραδειγματική τιμωρία ως ρατσιστικό και πολιτικό έγκλημα μίσους του δολοφόνου του Παύλου. 

-Την άμεση διερεύνηση όλων των εγκληματικών και έκνομων ενεργειών των μελών της ΧΑ, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών της, την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία χωρίς ελαφρυντικά των ποινικών παραβάσεων. 

-Την τιμωρία της ολιγωρίας των αστυνομικών στη δολοφονία του Παύλου και σε όλα τα πρόσφατα περιστατικά ρατσιστικής και πολιτικής βίας, καθώς και να ξεριζωθούν αποτελεσματικά και αποφασιστικά οι πυρήνες της ΧΑ στα σώματα ασφαλείας μέσα από την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη τιμωρία των υποκινητών ρατσιστικής βίας και συμπεριφοράς ενάντια στο δημοκρατικό πολίτευμα. 

-Να διερευνηθούν οι παράνομες οικονομικές δραστηριότητες, οι διασυνδέσεις και οι υπόγειες χρηματοδοτήσεις της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ από την οικονομική ελίτ και το οργανωμένο έγκλημα. 

Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στον Παύλο, τον Shehzad, τον Alim, τον Δημήτρη Κουσουρή και τα εκατοντάδες ακόμα θύματα της ρατσιστικής νεοναζιστικής βίας να ξεριζώσουμε ενωμένοι τον φασισμό και το ρατσισμό σε κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά. Φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, συλλογικότητες, κόμματα και φορείς σε ένα κοινό μέτωπο για να στείλουμε τους εγκληματίες νεοναζί της ΧΑ στη φυλακή και πίσω στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε μια δραματική μειοψηφία, τη συμμορία των νεοναζί χουντικών να γιγαντωθεί μέσα από τη δική μας αδράνεια και να δημιουργεί μια μόνιμη αίσθηση εμφυλίου και φόβου.  

Πρέπει να δημιουργήσουμε σε κάθε γειτονιά και να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτοργανωμένες δομές αλληλεγγύης και ομάδες κοινωνικής περιφρούρησης για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες τις κρίσης και τα αίτια ανόδου του φασισμού, ρατσισμού και ναζισμού. Να αποδομήσουμε τον ρατσιστικό λόγο με κάθε ευκαιρία, χωρίς φόβο, αναζητώντας την αλληλεγγύη των γύρω μας. Να μιλήσουμε με τα νέα παιδιά που βρίσκουν λόγο ύπαρξης όταν υποστηρίζουν τους φασίστες και όχι όταν δημιουργούν με τον ιδρώτα τους ένα καλύτερο μέλλον. Η σιωπή και η αδράνεια είναι πλέον συνενοχή.  

Ας πάρουμε επιτέλους την κατάσταση στα χέρια μας και ας δείξουμε ότι σε αυτή τη χώρα που είναι σταυροδρόμι πολιτισμών δεν χωράει ο φασισμός, είναι έξω από τη κουλτούρα και την αισθητική μας. Εμείς θέλουμε να μετουσιώσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε δημιουργία ενός άλλου κόσμου, αλληλέγγυου, οικο-λογικού και δίκαιου που τους χωράει όλους. 

18.9.2013

Ηλιόσποροι